Het logo van je platform aanpassen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om ervoor te zorgen dat je platform direct herkenbaar is voor burgers en gebruikers kun je het logo van je organisatie gebruiken. Het logo verschijnt links in de navigatiebalk en onderaan de homepagina. In dit artikel leggen we uit hoe je een logo kunt toevoegen, wat de juiste afmetingen en het juiste formaat zijn en nog wat aanvullende informatie.

Een logo toevoegen

Klik in het beheerderspaneel op "Instellingen" > "Aanpassen" en scroll naar beneden naar "Logo". Klik op het vakje om een afbeelding van het logo van je organisatie te uploaden.

Juiste afmetingen & formaat

De hoogte van de afbeelding die je gebruikt voor je logo moet minimaal 45 pixels zijn, maar bij voorkeur groter. Het kan veel groter zijn omdat het automatisch wordt gedownscaled. De breedte kan zijn wat nodig is om de hoogte-breedteverhouding van het logo te respecteren.

De maximale grootte van de afbeelding die je gebruikt voor het logo is 10 MB.

Aanbevelingen

We raden af om veel tekst in je logo te gebruiken. Omdat de afbeelding wordt geschaald op basis van het scherm waarop de afbeelding wordt bekeken.

Het logo onderaan de homepage kan niet worden gewijzigd omdat het is gekoppeld aan het logo dat links in de navigatiebalk staat. Je kunt echter wel informatie toevoegen aan de onderkant van de homepage, waar je ook afbeeldingen kunt plaatsen. Ga naar "Pagina's & menu" > "Bewerken" naast "Home" > "Bewerken" naast "Infosectie onderaan".