Wanneer je een lange lijst met ideeën hebt verzameld (bijvoorbeeld tijdens een offline evenement of een burgerbijeenkomst), of je hebt een lijst met andere inhoud die je bijvoorbeeld aan een kaart binnen een project wil toevoegen, dan kan je deze eenvoudig in een Excel-bestand plaatsen - die vind je hieronder in het artikel - en dan zorgen wij voor de import ervan op jouw platform.

Waar moet je op letten bij het invullen van het Excel-bestand?

• De kolommen met rode tekst zijn verplicht, de anderen optioneel

• Een titel kan maximum 80 karakters bevatten

• Een afbeelding gelinkt aan een 'image url' mag max. 10 MB groot zijn, omwille van kwaliteitsredenen

• Als voor een idee geen datum is bepaald, geven we het de datum waarop we het idee hebben geïmporteerd

Maak je geen zorgen als de lijst niet compleet is, nog niet in de juiste fase staat of als er bij een idee nog een afbeelding ontbreekt. Je kunt de geïmporteerde ideeën ook later nog op het platform vervolledigen en aanpassen.

Belangrijke dingen om te controleren wanneer het Excel-bestand is ingevuld:

• Zorg ervoor dat er geen spaties achter de e-mailadressen staan

• Maak de datum op met streepjes en niet met koppeltekens

• Voeg slechts één afbeelding per idee toe (met een link die eindigt op .jpeg, .jpg of .png)

• Zorg ervoor dat de geo-coördinaten correct zijn opgemaakt

• Zorg er bij het toevoegen van tags voor dat ze exact - denk aan hoofdletters, spaties,... - overeenkomen met de tags op het platform

Download hier het Excel-bestand, vul het in en stuur het naar support@citizenlab.co. Vermeld in je bericht aub het volgende in de onderwerpbalk: "Gelieve te importeren op platform X".

Zodra we jouw bestand hebben ontvangen, en afhankelijk van de correcte invulling ervan, kan het tot 10 werkdagen duren vooraleer de import voltooid is.

Heb je verder nog vragen? Neem gerust contact op met support@citizenlab.co!