Hoe importeer je ideeën (of locaties) in bulk in je project?

Ideeën die je (offline) hebt opgehaald kun je eenvoudig in bulk importeren. Voeg de ideeën toe aan de sheet en wij zetten ze er voor je op.

Joost Vandenbroele avatar
Geschreven door Joost Vandenbroele
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je tijdens een offline bijeenkomst een lange lijst met ideeën hebt verzameld die je naar je platform wilt halen of wanneer je een lijst met andere inhoud hebt die je in een van je projecten wilt importeren (als lijst of op een kaart), kun je dat gemakkelijk doen door het Excel-bestand onderaan dit artikel in te vullen en het naar support@citizenlab.co te sturen.

Waar moet je op letten bij het invullen van het Excel-bestand?

• De kolommen met rode tekst zijn verplicht, de anderen optioneel

• Een titel kan maximum 80 karakters bevatten

• Een afbeelding gelinkt aan een 'image url' mag max. 10 MB groot zijn, vanwege van kwaliteitsredenen

• Als een idee geen datum heeft, geven we het de datum waarop we het idee hebben geïmporteerd

Maak je geen zorgen als de lijst niet compleet is of als er bij een idee nog een afbeelding ontbreekt. Je kunt de geïmporteerde ideeën ook later nog op het platform bewerken.

Een sheet moet minimaal 30 ideeën bevatten. Als er minder dan 30 ideeën zijn, moeten de ideeën in plaats daarvan handmatig op het platform toegevoegd worden.

Eén sheet kan niet meer dan 500 ideeën bevatten; heb je meer dan 500 ideeën, dan moet je meerdere sheets aanleveren, elk met maximaal 500 ideeën.

Belangrijke dingen om te controleren wanneer het Excel-bestand is ingevuld:

• Zorg ervoor dat er geen spaties achter de e-mailadressen staan

• Maak de datum op met streepjes en niet met koppeltekens

• Voeg slechts één afbeelding per idee toe (met een link die eindigt op .jpeg, .jpg of .png)

• Zorg ervoor dat de geo-coördinaten correct zijn opgemaakt

• Zorg er bij het toevoegen van tags voor dat ze exact - denk aan hoofdletters, spaties,... - overeenkomen met de tags op het platform

Download hier het Excel-bestand, vul het in en stuur het naar support@citizenlab.co en en vermeld in welk project van je platform we het moeten importeren.

Zodra we je bestand ontvangen hebben, kan het, afhankelijk van of het blad wel of niet correct ingevuld is, tot 10 werkdagen duren voor we de import kunnen voltooien.

Heb je verder nog vragen? Neem gerust contact op met support@citizenlab.co!