Emails en uitnodigingen
E-mails sturen naar je gebruikers en de resultaten opvolgen + 📹
E-mails sturen naar je gebruikers en de resultaten opvolgen + 📹

Met de e-mail-tool kun je eenvoudig je gebruikers contacteren - allemaal samen of gebruikers gekoppeld aan één project.

Joost Vandenbroele avatar
Geschreven door Joost Vandenbroele
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In het tabblad 'Berichten' van je administratiepaneel kun je e-mailcampagnes naar je gebruikers sturen, ze bewerken en opvolgen. Dat doe je in 3 eenvoudige stappen:

1. Maak een campagne

2. Preview, bewerken & testen

3. Meet de resultaten

1. Maak een campagne

Wanneer 'Maak een campagne' hebt geklikt, kunt u precies dat doen.

Je kunt verschillende aspecten van de campagne definiëren:

Wie?

• Van: Wie stuurt de campagne uit? Wie zullen de ontvangers zien als de verzender van de e-mail? Je kunt de een persoon kiezen of de naam van je gemeente/stad of organisatie.

• Aan: wie zal je e-mail ontvangen? Als beheerder kun je kiezen tussen alle gebruikers of één of meerdere bestaande groepen. Als projectbeheerder kun je kiezen uit de gebruikersgroepen die toegang hebben tot uw project(en).

• Antwoorden gaan naar: Als een gebruiker wil antwoorden op je e-mailcampagne, wie moet dit antwoord dan ontvangen?

Wat?

• E-mailonderwerp: Welke tekstregel zien de ontvangers in hun inbox? Maak het duidelijk, boeiend en persoonlijk.

• E-mailbericht: Dit is de kern van je e-mailcampagne. Typ je bericht, geef het een mooie lay-out, voeg afbeeldingen en hyperlinks toe, ....  Je kunt hier je bericht ook beperkt gaan personaliseren. Door {{first_name}}} en/of {{last-name}} toe te voegen, krijgt elke ontvanger een e-mail met de eigen naam in de aanspreking.

• Kop- en voettekst: Wat wordt er boven en onder je e-mailbericht getoond? Dit zijn vaste elementen. De header is altijd het logo van je platform. En de voettekst bevat alle vereiste basisinformatie en juridische termen die bij e-mailcampagnes horen (GDPR en andere).

Gebruik je een meertalig platform? Er zijn invoervelden voor elke taal.

Klaar? Druk op ga verder en je gaat door naar de Preview. Heb je tijd nodig om de e-mailcampagne intern nog te bespreken of om er wat verder op in te gaan? Geen probleem, vanaf dat je op 'Ga verder' hebt geklikt, wordt je campagne opgeslagen als concept en kan je ze op elk moment  herzien en bewerken, en dus ook later versturen.

2. Preview, bewerken & testen

Wanneer je tijdens het opstellen van een nieuwe campagne op 'Ga verder' klikt, of 'Beheren' op je overzichtspagina, krijg je een voorproefje van hoe de e-mail er zal uitzien voor je ontvangers.

Wil je  helemaal zeker van zijn dat alles in orde staat? Klik op 'Stuur een test e-mail' om deze campagne naar je persoonlijk e-mailadres te sturen.

Heb je dingen gevonden die moeten veranderen ? Klik op 'Bewerken' en breng de laatste wijzigingen aan.

Klaar? Klik op 'Stuur nu' om je campagne naar alle geselecteerde gebruikersgroepen te sturen. Leun nu rustig achterover en start met het meten van je resultaten!

​

3. Meet de resultaten

Op je 'Eigen' overzichtspagina vind je alle je concept- en verzonden campagnes.

Voor elke verzonden campagne krijg je via 'Statistieken' een overzicht van de resultaten van je campagne. Hoeveel van de e-mails zijn er verstuurd en afgeleverd? Hoeveel zijn er daadwerkelijk geopend? En hoeveel %  heeft er geklikt op een link die je in de e-mail hebt opgegeven?

Daaronder vind je ook een lijst met alle ontvangers en hun huidige 'status'.

Deze pagina met statistieken biedt je de kans om te experimenteren met e-mailcampagnes, te leren wat werkt en wat niet werkt en staat je toe om aanpak te optimaliseren bij elke nieuwe campagne die je verstuurt.

Als je vragen hebt over hoe en wannee je deze e-mailfunctie kunt gebruiken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!