Wat zijn de verschillende rollen op het platform?

Bezoeker - Gebruiker/Deelnemer - Projectbeheerder - Mapbeheerder - Admin

Joost Vandenbroele avatar
Geschreven door Joost Vandenbroele
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit zijn verschillende rollen die platformgebruikers kunnen hebben:

Bezoeker

een persoon die het platform alleen bekijkt en niet inlogt of zich registreert

Gebruiker / Deelnemer

een persoon die zich heeft geregistreerd op het platform

een persoon die de rechten heeft om een project te beheren

een persoon die de rechten heeft om een map en alle projecten in de map te beheren

Beheerder

een persoon met een beheerdersaccount en toegang tot het hele beheerderspaneel

Wat kunnen projectmanagers doen?

Een Project Manager kan de instellingen voor het project waaraan hij is toegewezen wijzigen - inclusief het wijzigen van de projecttitel en -beschrijving en het toewijzen van toegangsrechten voor het project. Ze kunnen ook workshops maken, de ideeën die bijgedragen zijn aan hun project bekijken en een "officieel antwoord" geven. Ze kunnen echter geen gebruikersinformatie zien, geen handmatige of slimme groepen maken en geen e-mails versturen.

Opmerking: wanneer Projectmanagers gegevens van een project exporteren, zoals ideeën en opmerkingen, dan bevat de spreadsheet niet de e-mailadressen van de auteurs. Dit komt doordat Projectmanagers geen toegang krijgen tot deelnemersgegevens.

De onderstaande schermafbeelding toont de tabbladen waartoe Projectmanagers toegang hebben in het beheerpaneel.

Wat kunnen mapmanagers doen?

Mapbeheerders kunnen de beschrijving en instellingen van een map wijzigen. Ze kunnen nieuwe projecten aanmaken in die map en krijgen automatisch projectbeheerdersrechten voor alle projecten in hun mappen (hoewel de platformbeheerder die rechten kan intrekken).

Mapbeheerders kunnen geen projecten verwijderen. Als ze een project willen verwijderen, moeten ze dat aan een platformbeheerder vragen. Ze kunnen ook projecten die ze niet willen bewaren op "klad" zetten, zodat ze niet publiekelijk zichtbaar zijn.

Hoe geef ik iemand een rol als project- of projectmapbeheerder?

Je kunt projectmanagers aan een project toewijzen op het tabblad Toegangsrechten van het project.

Je kunt mapbeheerders toewijzen aan een map op het tabblad Machtigingen van de map.