Hoe presteert mijn platform op het gebied van toegankelijkheid?
Hoe presteert mijn platform op het gebied van toegankelijkheid?

Op het gebied van toegankelijkheid streven wij ernaar om te voldoen aan de WCAG 2.1-richtlijnen.

Joost Vandenbroele avatar
Geschreven door Joost Vandenbroele
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een demoplatform dat representatief is voor je platform is beoordeeld door AnySurfer, een bureau gespecialiseerd in webtoegankelijkheid, om onze platforms te laten voldoen aan de internationale toegankelijkheidsnormen (WCAG 2.1 AA). Dit demoplatform gebruikt dezelfde broncode en heeft dezelfde functionaliteiten als jullie platform. Bezoek de toegankelijkheidsverklaring van je platform (toegankelijk via de footer van het platform) voor meer informatie.

Wat betekent dit alles precies in de praktijk?

• Het platform is volledig navigeerbaar met het toetsenbord. Dit is belangrijk voor mensen met een motorische beperking voor wie het navigeren met een muis moeilijk of onmogelijk is.

• We geven beelden een zogenaamd 'alt-attribuut', een zelfgekozen woordelijke beschrijving van het beeld dat gelezen kan worden door schermlezers, computers voor slechtzienden.

• We voegen een beschrijving toe aan elke knop en labelen alle invoervelden, voor dezelfde schermlezers.

• Daarnaast werken we met sterke kleurcontrasten om de tekst voor iedereen gemakkelijk leesbaar te maken. Op onze platforms bieden we eigenaars van het platform de mogelijkheid om kleuren te kiezen die passen bij hun eigen branding. Als dit echter de leesbaarheid van het platform in het gedrang brengt, krijgen ze een toegankelijkheidswaarschuwing. Indien nodig kunnen wij u helpen bij het kiezen van de juiste kleuren. Gebruikers hebben vandaag de dag niet de mogelijkheid om van kleur te veranderen.

Tot slot, het platform heeft geen ingebouwde functionaliteit om de lettergrootte te vergroten, maar gebruikers kunnen echter altijd hun browser gebruiken om de lettergrootte te vergroten (bijvoorbeeld door een snelkoppeling zoals commando/ctrl en + te gebruiken).