Zorg ervoor dat uw collega's hun uitnodiging per e-mail effectief ontvangen
Zorg ervoor dat uw collega's hun uitnodiging per e-mail effectief ontvangen

Vermijd dat uitnodigingsmails aan collega's in spam terechtkomen door onze e-mail whitelisting te gebruiken

Stijn Zwarts avatar
Geschreven door Stijn Zwarts
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door de vaak strenge e-mailfiltersystemen die door steden en gemeenten worden gebruikt, komen uitnodigingsmails die naar collega's worden gestuurd vaak in spam terecht, of komen ze niet eens op hun bestemming aan.

Dit artikel toont u daarom het eenvoudige proces van 'whitelisting'.

U heeft adminrechten nodig voor uw e-mailsysteem om dit voor de hele organisatie te kunnen doen.

Outlook

• Log in op het exchange admin centrer met admin account.

• Ga naar Bescherming > Spamfilter > (OF: Protection > Spam filter ) en kies het spamfilterbeleid (OF: spam filter policy) > Bewerken (het pen-pictogram) > Lijsten toestaan (OF: Allow listing)

• Voeg mg.citizenlab.co toe aan de lijst met vertrouwde domeinen.

Een volledige beschrijving vindt u hier.

Gmail

• Ga vanaf de startpagina van de beheerconsole naar Apps > G Suite > Gmai > Gmai > lAdvanced (onder aan de pagina).

• Selecteer links de organisatie op het hoogste niveau, meestal uw domein.

• Scroll naar de instelling voor de 'whitelist' met e-mailadressen in het gedeelte Spam. Of voer in het zoekveld 'email whitelist' in.

• Voer ons IP-adres in: 104.130.122.18.

• Klik onderaan de Gmail Advanced-instellingenpagina op Opslaan.

Een volledige beschrijving vindt u hier.