Vragen ivm beheer van gebruikers
Veelvoorkomende problemen bij het inloggen en registreren

Gaat er iets mis bij het inloggen of registreren? Volg dan deze stappen om snel tot een oplossing te komen.

Stijn Zwarts avatar
Geschreven door Stijn Zwarts
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een foutmelding bij het inloggen of het registreren op het platform kan verschillende oorzaken hebben. In dit artikel gaan we in op de meest voorkomende oorzaken en hoe je snel tot een oplossing komt.

Om gebruikers op jouw platform snel verder te helpen, en om efficiënt te werk te gaan, raden we je aan om voor elk issue een standaard berichtje klaar te zetten in je inbox, en om dit support-artikel te delen met gebruikers. Met een kort bericht zijn 95% van dit soort vragen al snel verholpen!

1. Problemen bij het registreren

Wanneer je na het invullen van je gegevens de melding krijgt dat je e-mailadres al gebruikt wordt door een bestaande uitnodiging, betekent dit dat er eerder vanuit het platform een uitnodiging werd gestuurd naar dit e-mailadres.

Deze reeds uitgestuurde uitnodiging bevat een link die eerst aanvaard moet worden, vooraleer de gebruiker de registratie kan afronden. Heeft de gebruiker deze e-mail niet ontvangen, dan is deze waarschijnlijk in de spam-box terecht gekomen. Vindt de gebruiker de uitnodiging daar ook niet meer terug? Dan zijn er 2 pistes die je als beheerder van het platform kan volgen om de gebruiker verder te helpen:

• Zijn er geen belangrijke gegevens gelinkt aan de uitnodiging? Ga dan in het admin-paneel naar Uitnodigingen > Alle uitnodigingen, zoek het e-mailadres van de gebruiker op (de uitnodiging zal "in behandeling" staan), en verwijder de uitnodiging van deze gebruiker. Vraag de gebruiker vervolgens om zich opnieuw te registreren op de startpagina van het platform. De foutmelding zal nu niet meer verschijnen, omdat de uitnodiging verwijderd is.

Gaat het om een uitnodiging voor een beheerder of een projectmanager aan wie je bepaalde toegangsrechten voor het platform wil toekennen? Dan kan je hetzelfde proces volgen zoals hierboven beschreven. Nadat ze zich als gewone gebruiker hebben geregistreerd via de startpagina, kan een beheerder van het platform hen (in de gebruikerslijst, of bij de instellingen van een project) hierna nog de nodige rechten toekennen.

• Wil je de gegevens die gelinkt zijn aan de uitnodiging niet verliezen, en wil je de registratie dus voltooien op basis van de uitnodiging? Ga dan in het admin-paneel naar Uitnodigingen > Alle uitnodigingen, en exporteer de lijst met uitnodigingen.

In de export zoek je vervolgens het e-mailadres van de gebruiker op, en kopieer je de token in de eerste kolom die hoort bij het e-mailadres van deze gebruiker :

Vervolgens vraag je de gebruiker om te surfen naar "de url van je platform"/invite, en om zich daar te registreren met de individuele code.

Bijvoorbeeld: mijngemeente.citizenlab.co/invite

Op deze pagina zal de gebruiker een pop-up-venster te zien krijgen om te registreren met de individuele invitatiecode (de token). Zo is de registratie voltooid!

Loopt er hierna toch nog iets mis? Neem dan contact op met support@citizenlab.co, en dan helpen we je graag verder!

2. Problemen bij het inloggen

Wanneer je je wachtwoord vergeten bent, kan je in het inlogscherm klikken op 'Wachtwoord vergeten?'. Nadat je je e-mailadres hebt ingevuld, wordt er automatisch een e-mail met een reset-link verstuurd naar het ingevulde e-mailadres. Met deze link kan je een nieuw wachtwoord instellen.

Let op: De reset-link is om veiligheidsredenen slechts 1 uur geldig. Als de link verlopen is, kan je eenvoudig in het inlogscherm opnieuw op 'Wachtwoord vergeten?' klikken om een nieuwe reset-link te genereren.

Als je deze e-mail niet hebt ontvangen, is deze waarschijnlijk in je spam-box terecht gekomen. Als je de e-mail daar ook niet terugvindt, of er loopt nog altijd iets mis, neem dan contact op met support@citizenlab.co.