Brug Citizenlab-data i PowerBI

Sådan bruger du PowerBI-skabelonerne til at få adgang til Citizenlab-data i dit PowerBI-arbejdsområde

Stijn Zwarts avatar
Skrevet af Stijn Zwarts
Opdateret i denne uge

PowerBI-skabelonerne kan bruges til at få adgang til alle engagementsdata i dit PowerBI-arbejdsområde. For at gøre dette tilbyder vi to skabeloner, så du kan komme i gang. Skabelonerne bruger vores Rest API til at få adgang til data fra din platform.

Adgang til denne funktion afhænger af dit abonnement.

Hvordan downloader man skabelonerne?

Gå til værktøjssiden i backoffice. Klik på "Download skabeloner" for at se de to skabeloner.

Power BI-skabeloner

Bemærk: For at bruge en af disse Power BI-skabeloner skal du først oprette et sæt legitimationsoplysninger til vores offentlige API.

Rapportskabelon (.pbit-fil)

Denne skabelon opretter en Power BI-rapport baseret på dine CitizenLab-data. Den opsætter alle dataforbindelser til din CitizenLab-platform, opretter datamodellen og nogle standarddashboards.

Når du åbner skabelonen i Power BI, vil du blive bedt om at indtaste dine offentlige API-legitimationsoplysninger.

Dataflow-skabelon (.json-fil)

Hvis du har til hensigt at bruge dine CitizenLab-data i et Power BI-dataflow, giver denne skabelon dig mulighed for at oprette et nyt dataflow, der forbinder til dine CitizenLab-data.

Når du har downloadet denne skabelon, skal du først finde og erstatte følgende strenge ##CLIENT_ID## og ##CLIENT_SECRET## i skabelonen med dine offentlige API-legitimationsoplysninger, før du uploader til PowerBI.

Hvordan opretter man legitimationsoplysninger til den offentlige API?

Gå tilbage til værktøjssiden i backoffice, og klik på "Administrer API-nøgler".

Dette åbner siden, hvor du kan administrere og oprette nye tokens. Et token består af et ID og en hemmelighed. Hemmeligheden vil kun blive vist én gang, så sørg for at kopiere den og gemme den et sikkert sted.

Vil du bruge API'en til andre formål? Du kan finde al dokumentation her. Vær opmærksom på, at API'en er fokuseret på at læse data fra platformen, og at vi i øjeblikket ikke understøtter skrive-/sletteoperationer.

Adgang til den offentlige API og PowerBI-skabelonerne er kun tilgængelig for Premium-kunder.

Har du brug for mere hjælp eller støtte? Kontakt vores supportteam via chatboblen. 💬