Citizenlab-gegevens gebruiken in PowerBI

Hoe je de PowerBI-sjablonen gebruikt om Citizenlab-gegevens te openen in je PowerBI Workspace

Stijn Zwarts avatar
Geschreven door Stijn Zwarts
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De PowerBI sjablonen kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot alle gegevens in je PowerBI Workspace. Hiervoor bieden we twee sjablonen om je op weg te helpen. De sjablonen gebruiken onze Rest API om toegang te krijgen tot de gegevens van je platform.

Toegang tot deze functie is afhankelijk van je abonnement.

Hoe kun je de sjablonen downloaden?

Ga naar de gereedschappenpagina in de backoffice. Klik op "Sjablonen downloaden" om de twee sjablonen te bekijken.

Power BI-sjablonen

Opmerking: Om een van deze Power BI sjablonen te gebruiken, moet je eerst een set referenties aanmaken voor onze openbare API.

Rapportsjabloon (.pbit-bestand)

Deze sjabloon maakt een Power BI rapport op basis van je CitizenLab gegevens. Het zal alle dataverbindingen met je CitizenLab platform opzetten, het datamodel en een aantal standaard dashboards maken.

Als je de sjabloon opent in Power BI wordt je gevraagd om je openbare API-referenties in te voeren.

Dataflow sjabloon (.json bestand)

Als je van plan bent om je CitizenLab-gegevens te gebruiken in een Power BI-gegevensstroom, kun je met deze sjabloon een nieuwe gegevensstroom opzetten die verbinding maakt met je CitizenLab-gegevens.

Als je deze sjabloon hebt gedownload, moet je eerst de volgende strings ##CLIENT_ID## en ##CLIENT_SECRET## in de sjabloon vinden en vervangen door je openbare API-referenties voordat je deze naar PowerBI uploadt.

Hoe maak je referenties aan voor de Openbare API?

Ga terug naar de tools pagina in de backoffice en klik op "API Keys beheren".

Dit opent de pagina waar je nieuwe tokens kunt beheren en aanmaken. Een token bestaat uit een ID en een geheim. Het geheim wordt maar één keer getoond, dus zorg ervoor dat je het kopieert en ergens veilig bewaart.

Wil je de API voor andere doeleinden gebruiken? Je kunt alle documentatie hier vinden. Houd er rekening mee dat de API gericht is op het lezen van gegevens van het platform, we ondersteunen op dit moment geen schrijf/verwijder operaties.

Toegang tot de Openbare API en de PowerBI sjablonen is alleen beschikbaar voor Premium klanten.

Heb je meer hulp of ondersteuning nodig? Neem contact op met ons Support Team via de chatbubbel. 💬