Officiële feedback geven en de status van veel ideeën tegelijk bijwerken

Het is mogelijk om eenvoudig een (gepersonaliseerde) officiële update toe te voegen aan een lange lijst met ideeën en hun status in één keer te wijzigen.

Stijn Zwarts avatar
Geschreven door Stijn Zwarts
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je een (gepersonaliseerde) officiële update wilt toevoegen aan een lange lijst met ideeën en hun status in één keer wilt wijzigen, kun je een excelsheet invullen met de ideeën, officiële updates die je wilt toevoegen en/of nieuwe statussen, allemaal toegevoegd in aparte kolommen. Bekijk het Excel-sjabloon hieronder, vul het in en stuur het naar support@citizenlab.co. Zodra we het vel hebben ontvangen, regelen we de import voor je!

STAP 1

Exporteer alle ideeën waarop je wilt reageren met een officiële update en/of waarvan je de status wilt wijzigen.

STAP 2

Kopieer alle ID's (kolom A in je exportbestand) van deze ideeën en plak ze in kolom A ('ID') van de sjabloon die je hieronder kunt downloaden.

STAP 3

Invullen:

• De Feedback Author Name (kolom B): deze naam wordt getoond aan gebruikers en hoeft geen geregistreerde gebruiker op het platform te zijn. Bijvoorbeeld: 'Team Mobility - City of Nanaimo' of gewoon 'City of Nanaimo'. VERPLICHT: Deze kolom moet voor elke rij een waarde hebben.

• Feedback Email (kolom C): dit wordt niet getoond aan gebruikers, maar moet het emailadres zijn van een reeds geregistreerde gebruiker/admin op het platform. VERPLICHT: Deze kolom moet voor elke rij een waarde hebben.

• Jouw Feedback (kolom D): de officiële update die onder elk idee op het platform wordt getoond. Je kunt deze update persoonlijk maken door "##{{first_name}}" te gebruiken om de voornaam van de burger automatisch in te laten voegen. VERPLICHT: Deze kolom moet voor elke rij een waarde hebben.

• De Nieuwe status (kolom E): Optioneel kun je een status kiezen die in gebruik is op jouw platform, de status van het idee kan worden gewijzigd terwijl de feedback wordt geplaatst. De waarde moet exact overeenkomen met de titel van een bestaande ideestatus.

• Voornaam (kolom F): Optioneel, soms verwijderen gebruikers hun account. In deze situaties wordt er niets vervangen door "##{{first_name}}" in de Feedbacktekst. Door waarden op te geven voor deze kolom, kunnen die waarden worden gebruikt als voornamen voor verwijderde auteurs.

STAP 4

Stuur het ingevulde sjabloonbestand door naar support@citizenlab.co en vermeld het exacte moment (dag, tijd) waarop de updates en statuswijzigingen moeten worden toegepast. Ons ontwikkelingsteam zorgt voor de import. Houd er rekening mee dat we 10 werkdagen nodig hebben om deze taak vooruit te plannen.

Zodra het importeren klaar is, krijgt elke gebruiker die een van deze ideeën heeft gepost, becommentarieerd of er op heeft gestemd een melding van deze officiële update en statusverandering via e-mail.

Hulp of ondersteuning nodig? Aarzel niet om contact op te nemen met support@citizenlab.co!