De homepagina aanpassen

Beheer het uiterlijk van je homepagina en maak hem uniek voor je community

Stijn Zwarts avatar
Geschreven door Stijn Zwarts
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Platformbeheerders kunnen de lay-out van de homepagina aanpassen om deze uniek te maken voor hun community. De page builder biedt veel mogelijkheden om een structuur te maken die geschikt is voor jouw behoeften.
Bovenaan de homepagina staat altijd een banner. Een ander belangrijk element is de lijst met projecten, die een preview geeft van alle actieve projecten en mappen. Buiten deze twee elementen heb je alle vrijheid om onderdelen en informatie te structureren.
Misschien wil je bovenaan iets promoten? Misschien wil je je eerst richten op de hoofdvisie? Of is de widget met voorstellen misschien belangrijk voor je? Je kunt zelf bepalen hoe je met de deelnemers wilt communiceren.

Om de homepagina aan te passen klik je op "Pagina's & menu" in het beheerderspaneel. Klik dan op "Bewerk" naast "Home".

Je ziet nu de page builder voor de homepagina. Links zie je alle beschikbare secties, opmaakelementen en inhoudselementen, in het midden zie je een voorbeeld van je huidige structuur en rechts zie je de instellingen van elk geselecteerd element.

Homepagina banners

Klik op de banner en rechts zie je alle opties om hem te configureren.

Je kunt kiezen uit een banner over de volle breedte, een banner met twee rijen en een banner met een vaste verhouding. Deze sjablonen zijn alleen zichtbaar op de homepagina voordat je inlogt of je registreert.

Wanneer gebruik je welke banner?

• De volledige breedte banner is het beste voor een mooi visueel resultaat, maar werkt niet goed met tekst of cruciale elementen aan de zijkanten van een afbeelding. Deze banner wordt ook hergebruikt in de smalle versie van de banner die aan ingelogde gebruikers wordt getoond.

• De banner met twee rijen is de banner die je nodig hebt als je niet wilt dat de bannertekst of knop boven op de afbeelding verschijnt. Deze banner wordt ook hergebruikt in de smalle versie van de banner die aan ingelogde gebruikers wordt getoond.

• De Vaste verhouding is de beste variant als je tekst gebruikt of niet wilt dat de banner op verschillende apparaten net zo wordt bijgesneden als de volledige breedte banner. Als je deze banner gebruikt, tonen we bovenaan een effen achtergrond op basis van de primaire kleur van je platform wanneer gebruikers zijn ingelogd, in plaats van deze bannerafbeelding. Dit is om raar uitziende resultaten te voorkomen.

Bannerteksten voor geregistreerde & niet-geregistreerde gebruikers

Naast de homepagina banner sjablonen kun je ook de tekst in de banner bewerken. Er is een verschil tussen de tekst die op de homepagina wordt getoond voor en na het inloggen of registreren.

Deze tekst kan gebruikt worden om duidelijk te maken waar het platform voor dient en om een oproep tot actie te geven.

Knop (Standaard, Nee, Aangepast) voor geregistreerde & niet-geregistreerde gebruikers

Om je banner te verrijken kun je er ook een knop aan toevoegen. In de banner voor het inloggen hebben we standaard een knop ingesteld om je te registreren. Als je een andere knop wilt, kun je 'Aangepast' selecteren en de tekst van de knop en de link waar hij naartoe moet leiden invullen. Je hebt ook de mogelijkheid om de knop uit te schakelen.

Voor de banner na het inloggen heb je ook de mogelijkheid om een knop toe te voegen. Dit kan handig zijn om gebruikers naar een bepaald project te leiden dat je onder de aandacht wilt brengen of naar een pagina met meer informatie over het platform.

Structureer je content met kolommen, tekst & witruimte

Door de opmaakelementen te combineren kun je een meeslepend verhaal maken om complexere inhoud te structureren. Laten we het doornemen.

2 kolommen & 3 kolommen geven je de mogelijkheid om kolommen te gebruiken die responsief zijn op mobiele telefoons. De kolomelementen kunnen ook in verschillende versies worden geconfigureerd als je ze selecteert.
Witruimte is een basiselement dat witruimte toevoegt boven of onder elk element, wanneer je dat nodig hebt.
Tekst elementen kunnen worden gebruikt om tekst met basisopmaak op het canvas te zetten.

Button elementen kunnen worden geplaatst op plaatsen waar je een duidelijke call-to-action wilt creëren. Knoppen hebben een instelbare grootte en kunnen worden gebruikt om te linken naar een interne of externe pagina.

Embed elementen zijn het systeem om externe onderdelen in te sluiten, zoals een specifieke kaart of video.
Accordeon elementen zijn populair om FAQ's of andere gestructureerde vraag-antwoordinhoud te bundelen. Dit is erg handig onderaan een homepagina.

Voeg slimme secties toe waar je maar wilt

In onze bibliotheek van elementen bieden we ook een Voorstellen element en een Activiteiten element. Het voorstelelement is een specifieke call-to-action voor platforms die onze voorstellen(initiatieven)methode gebruiken. Als de voorstellen belangrijker zijn dan de lopende projecten, moet je ze hoog genoeg op de homepagina zetten voor extra zichtbaarheid. De komende en lopende activiteiten kun je ook toevoegen waar je maar wilt, vooral handig als er activiteiten met een grote impact op komst zijn.

Afmetingen van afbeeldingen

Er zijn meerdere plaatsen waar je je platform kunt aanpassen met afbeeldingen (foto's of ontworpen visuals of graphics) om je platform aantrekkelijker te maken en de juiste look en feel over te brengen. De homepagina banner is er daar één van. In het volgende artikel vind je de exacte richtlijnen per afbeeldingstype om ervoor te zorgen dat je afbeeldingen correct worden weergegeven en er niet wazig uitzien: