Je platform en projecten delen via sociale media
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je sociale mediakanalen kunnen een belangrijk digitaal contactpunt zijn voor burgers met je organisatie. In dit artikel leggen we uit hoe je platformactiviteiten kunt delen via sociale media.

Er zijn twee opties om te delen via sociale media:

1. Gebruik de knop 'Delen' om projecten, mappen of invoer in projecten te delen

2. Onze interactieve widget maken en activeren

De knop Delen in projecten en invoer in projecten

Om mensen naar je project of bepaalde ingangen te leiden, kun je de knop 'Delen' gebruiken om eenvoudig een bericht op sociale media te maken op Facebook, Twitter, Whatsapp of E-mail. Als je het wilt delen op een ander sociaal mediaplatform, kun je de link naar het project eenvoudig kopiëren door op de knop 'Delen' te klikken.

Deze optie om projecten en input te delen kan ook gebruikt worden door de gebruikers van je platform.

Waar vind je de knop 'Delen

In mappen vind je de deelknop rechtsonder in de banner.

In een project kun je de deelknop vinden in het vak 'Over'.
Opmerking: Als je de Content Builder gebruikt en de mogelijkheid wilt hebben om te delen, zorg er dan voor dat je het vak 'Over' in je beschrijving sleept!

In een invoer binnen een project worden de aandelenopties rechts weergegeven.

Als een gebruiker een input in een project heeft geplaatst, verschijnt er een scherm met de vraag of ze hun idee of bijdrage willen delen om bijvoorbeeld meer stemmen te krijgen. We kunnen deze optie voor je uitschakelen. Neem contact op met support@citizenlab.co als je het uitgeschakeld wilt hebben.

Opties voor delen toevoegen of verwijderen

Als je opties voor delen wilt toevoegen of verwijderen (je wilt bijvoorbeeld Whatsapp niet als optie weergeven), neem dan contact op met support@citizenlab.co.

Als je het delen helemaal wilt uitschakelen, kun je ook contact opnemen met support@citizenlab.co. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om delen voor slechts één project uit te schakelen. Als we het uitschakelen, wordt het voor het hele platform uitgeschakeld.

Onze interactieve widget maken en activeren

Een widget creëert een interactieve link van je website naar het participatieplatform. Het is een ontworpen kader dat automatisch een aantal ideeën laat zien, met een duidelijke call-to-action (knop).

We hebben een apart ondersteuningsartikel over widgets dat je hier kunt vinden!

Hulp of ondersteuning nodig? Aarzel niet om contact op te nemen via support@citizenlab.co