ESRI ArcGIS functieagen en basiskaarten gebruiken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij het gebruik van de participatiemethode 'Verzamel input en feedback' in een project kun je kiezen tussen 'lijstweergave' en 'kaartweergave'. Als je 'kaartweergave' gebruikt, kunnen gebruikers een idee op een kaart vastpinnen of een locatie (een adres of coördinaten) toevoegen aan het invulformulier. Alle bijdragen die je verzamelt, worden getoond op een kaart.

Standaard gebruiken de kaarten op het platform een eenvoudige en duidelijke stijl, afgeleid van Open Street Map.

Als je toegang hebt tot de Esri add-on kun je de kaart configureren en rijkere informatie op de kaart weergeven door Esri functielagen of Esri webkaarten te importeren.

Toegang tot deze functionaliteit is afhankelijk van je abonnement.

Esri inschakelen op je platform

Nadat je de Esri add-on hebt gekocht, klik je in het beheerpaneel in het menu aan de linkerkant op "Tools" en klik je op "Esri inschakelen".

Plak je Esri API-sleutel en klik op "Sleutel opslaan". In dit artikel van Esri lees je hoe je je API-sleutel krijgt.

Verschil tussen functielagen en webkaarten

Als de add-on actief is, verschijnen er twee knoppen in de back-office kaartconfiguraties: 'Importeer Esri-functielaag' en 'Importeer Esri-webkaart'.

Zodra een Esri-functielaag of -webkaart is toegevoegd, wordt de knop 'Importeer GeoJSON-bestand' gedeactiveerd. Het is niet mogelijk om Esri en niet-Esri elementen te mixen op een kaart.

Esri-webkaart

Een Esri-webkaart is een volledig uitgeruste kaart die is gemaakt op ArcGIS Online. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit een basiskaart + verschillende kaartlagen (bijv. Esri-functielagen). Er kan maar één Esri-webkaart worden toegevoegd per kaart op ons platform.

Esri-functielaag

Een Esri-functielaag is een enkele laag die kan worden toegevoegd aan een kaart. Er kunnen meerdere Esri-functielagen aan onze kaarten worden toegevoegd en er kunnen ook functielagen over een Esri-webkaart worden gelegd.

Esri-functielagen

Om een functielaag toe te voegen, klik je op "Importeer Esri-functielaag". Ga dan naar je functielaag in Esri en scroll naar beneden naar de 'URL' en kopieer deze. Plak het in de back-end van je project en klik op 'Importeren'.

De legenda van de laag wordt automatisch gegenereerd en kan worden verborgen door op de knop naast de legenda te klikken.

Esri-webkaarten

Om een Esri-webkaart toe te voegen, klik je op "Importeer Esri-webkaart". Ga dan naar je webkaart in Esri en scroll naar beneden naar 'Details'. Daar kun je de 'ID' kopiëren. Plak het in de back-end van je project en klik op 'Importeren'.

Enquêtevraag 'Locatie antwoord'

Als je het vraagtype 'Locatie antwoord' gebruikt in een enquête van de ingebouwde enquêtetool kun je dezelfde instellingen gebruiken als hierboven beschreven. Klik bij het bewerken van het vraagtype 'locatie antwoord' op 'Configureer kaart' onder in de rechterkolom.

In de pop-up kun je functielagen of een webkaart toevoegen.