Je projecten opzetten
Projecten en folders creëren
Projectbeschrijvingen aanpassen met de Content Builder

Pas projectbeschrijvingen aan met een drag-and-drop interface. Integreer flexibele indelingen, multimedia content en sluit data van derden in.

Stijn Zwarts avatar
Geschreven door Stijn Zwarts
Deze week bijgewerkt

Met de Content Builder kun je projectbeschrijvingen (geen mapbeschrijvingen) ongelooflijk eenvoudig aanpassen met een drag-and-drop interface om flexibele indelingen, multimedia-content en ingesloten data van derden in te bouwen om het participatieproces interactief te maken. Met de content builder kun je ook presentatiedia's toevoegen, meewerken aan documenten, of zelfs een snelle enquête houden voor het participatieproces, nieuwsupdates geven, en nog veel meer.

Toegang tot deze functie is afhankelijk van je abonnement.

De Content Builder inschakelen

Om de Content Builder in je project te gebruiken, ga je naar de back-end van je project > projectinstellingen > tabblad Beschrijving > schakel "Content Builder gebruiken voor beschrijving" in op > klik op de link "Beschrijving bewerken in content builder". Je komt dan op een heel andere pagina terecht: de Content Builder.

Secties, indeling en inhoud gebruiken

Links in de Content Builder zie je een menu dat uit 3 delen bestaat: secties, indeling, en inhoud. In elk van deze delen staan items die je naar het midden van het scherm kunt slepen om ze te gebruiken. De verschillen tussen alle items worden hieronder in detail uitgelegd.

Als je een deel van een sectie die je net gesleept hebt, wilt bewerken, bijvoorbeeld om een afbeelding toe te voegen of de tekst te bewerken, klik dan op het deel dat je wilt bewerken - de editor verschijnt aan de rechterkant van het scherm.

Je kunt ook de rangschikking van de verschillende blokken aanpassen, of als ze niet meer nodig zijn, kun je het blok gemakkelijk verwijderen.

Secties gebruiken

Secties zijn sjabloonopties die al voor je ontworpen zijn. Secties die beschikbaar zijn: 'Afbeelding- & tekstkaarten' en 'Info & accordeons'. De sectie "Afbeelding- & tekstkaarten" bestaat uit 3 items waar je een afbeelding en een beschrijving kunt toevoegen. Deze optie kan gebruikt worden om verschillende ontwerpen te tonen, bijvoorbeeld wanneer je wat meer informatie wilt geven.

De sectie "Info & accordeons" bestaat uit het hoofdonderdeel met de beschrijving en 3 tekstvelden die zijn vormgegeven als drop-down menu of accordeon. Deze optie kan bijzonder nuttig zijn als je verschillende delen van een project wilt beschrijven

Als je een van de twee opties hebt gekozen, kun je ze nog steeds bewerken door de indeling te veranderen of andere inhoud toe te voegen.

De gewenste indeling kiezen

Als je de Content Builder gebruikt en vanaf nul wilt beginnen, begin je door verschillende kolommen naar het midden van het scherm te slepen. Je kunt kiezen uit 2 of 3 kolommen en als je meerdere rijen kolommen wilt, kun je witruimte toevoegen om ervoor te zorgen dat de uitlijning van de rijen precies is zoals je wilt. Je kunt zelfs kolommen in een kolom slepen 🤯

Inhoud toevoegen en bewerken

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel kolommen je in je projectbeschrijving wilt hebben en ze op hun plaats hebt gesleept, kun je beginnen met het vullen van de kolommen. Er zijn een paar opties die je kunt kiezen om inhoud mee te maken:

• Tekst - voor tekstuele beschrijvingen van je project

• Afbeelding - voor visuele beschrijvingen van je project

• Url insluiten - om diensten van derden in je project in te sluiten

• Over Box - geeft de details van het project, zoals data, deelnemers, enz.

• Accordeon - inhoudssectie die je kunt uitbreiden om een grote hoeveelheid inhoud toe te voegen

De insluitingsoptie biedt talloze mogelijkheden om je te verbinden met dienstverleners (derden), zoals YouTube, Microsoft PowerPoint, Tableau, Konveio en zo veel meer.

Elementen insluiten in de Content Builder

Om je project boeiender en informatiever te maken voor je publiek kun je elementen van derden, zoals video's, presentaties, sociale berichten, enquêtes, enz. in je projectbeschrijving opnemen.

De content builder ondersteunt een breed scala aan content opties die je kunt insluiten. Klik in de Content Builder gewoon op de codecomponent <Embed> aan de linkerkant van het scherm.

De embed url toevoegen in het veld <embed>

1. Verkrijg de embed URL link van je provider > zie de instructies per provider in de sectie hieronder

2. Kopieer en plak het in het content builder <embed> veld

3. Je bent er klaar voor!

Pro tip: Test altijd of je ingesloten URL werkt, door een incognito/privé venster te openen om de publieke toegang te controleren.

Het verkrijgen van de URL link van je externe provider om in te sluiten

Onze insluitingsfunctionaliteit vereist een URL-link. Hieronder vind je een uitgebreide lijst van hulpmiddelen en diensten van derden die deel uitmaken van de witte lijst van toegestane domeinen die kunnen worden ingesloten.

Enquêtes insluiten

Je moet dan de standaard deellink kopiëren en plakken in het insluitingsveld van de content builder. Onder de domeinen die zijn toegestaan voor het insluiten van enquêtes, bevinden zich:

• Typeform: Je moet de standaard deellink kopiëren en in het insluitingsveld van de content builder plakken.

• SurveyMonkey: Je moet de standaard deellink kopiëren en in het insluitingsveld van de content builder plakken.

• Enalyzer: Je moet de standaard deellink kopiëren en in het insluitingsveld van de content builder plakken.

• Qualtrics: Je moet de standaard deellink kopiëren en in het insluitingsveld van de content builder plakken.

• SmartSurvey: Je moet de standaard deellink kopiëren en in het insluitingsveld van de content builder plakken.

• Snap surveys: Je moet de standaard deellink kopiëren en in het insluitingsveld van de content builder plakken.

• SurveyXact: Je moet de standaard deellink kopiëren en in het insluitingsveld van de content builder plakken.

Documenten insluiten

• Google Docs vereist om de standaard deellink te kopiëren en in het insluitingsveld van de content builder te plakken.

• Google Slides vereist om de standaard deellink te kopiëren en in het insluitingsveld van de content builder te plakken.

• Google Sheets vereist om de standaard deellink te kopiëren en in het insluitingsveld van de content builder te plakken.

• PDFs vereisen alleen maar om de standaard URL te kopiëren en deze in het insluitingsveld van de content builder te plakken.

• Slideshare

• Klik in je Slideshare eerst op het pictogram "Delen". Je wordt naar een formulier geleid dat de insluitingscode bevat waaruit je de URL link uit moet halen.

• Belangrijk: je kunt de 'Link' URL (onderaan het screenshot) niet gewoon kopiëren en plakken in de content builder. Je moet de URL kopiëren van de insluitingscode, waardoor je deze link enigszins moet bewerken door het eerste deel van de link met de tekst <iframe = src=" en het laatste deel van de link (beginnend bij " width=") te verwijderen.

• Microsoft (Word/Excel/Powerpoint):

• Klik eerst op het pictogram "Delen". Je wordt naar een formulier geleid dat de insluitingscode bevat waaruit je de URL link moet halen.

• Belangrijk: je kunt de 'Link' URL niet gewoon kopiëren en plakken in de content builder. Je moet de URL kopiëren van de insluitingscode, waardoor je deze link enigszins moet bewerken door het eerste deel van de link met de tekst <iframe = src=" en het laatste deel van de link (beginnend bij " width=") te verwijderen.

• Konveio vereist om de standaard deellink te kopiëren en in het insluitingsveld van de content builder te plakken.

• Belangrijk: je moet deze link enigszins bewerken door het eerste deel van de link met de tekst <iframe = ... src=" te verwijderen en het laatste deel van de link (vanaf " frameborder=) te verwijderen.

Kaarten insluiten

• Google maps: Klik eerst op het pictogram "Delen". Je wordt naar een formulier geleid dat de insluitingscode bevat waaruit je de URL link moet halen.

• Belangrijk: je kunt de 'Link' URL niet gewoon kopiëren en plakken in de content builder. Je moet de URL kopiëren van de insluitingscode, waardoor je deze link enigszins moet bewerken door het eerste deel van de link met de tekst <<frame = src=" en het laatste deel van de link (beginnend bij " width=") te verwijderen.

Gegevensvisualisaties insluiten

• Tableau: Ga naar de weergave in Tableau Public. Selecteer de optie "Delen" onderaan de weergave en kopieer de URL link die in het insluitingsgedeelte staat. Bij het insluiten van Tableau Public in de content builder moet de URL de volgende parameters bevatten:

• showVizHome=no

• embed=true

• Google Data Studio: klik eerst op het pictogram "Delen". Je wordt naar een formulier geleid dat de insluitcode bevat waaruit je de URL link moet halen.

• Belangrijk: je kunt de 'Link' URL niet gewoon kopiëren en plakken in de content builder. Je moet de URL kopiëren van de insluitingscode, waardoor je deze link enigszins moet bewerken door het eerste deel van de link met de tekst <iframe = src=" en het laatste deel van de link (beginnend bij " width=") te verwijderen.

Sociale mediaberichten insluiten

• Facebook: klik eerst op het pictogram "Delen". Je wordt naar een formulier geleid dat de insluitingscode bevat waaruit je de URL link moet halen.

• Belangrijk: je kunt de 'Link' URL niet gewoon kopiëren en plakken in de content builder. Je moet de URL kopiëren van de insluitingscode, waardoor je deze link enigszins moet bewerken door het eerste deel van de link met de tekst <iframe = src=" en het laatste deel van de link (beginnend bij " width=") te verwijderen.

• Eventbrite: vereist om de standaard deellink te kopiëren en in het insluitingsveld van de content builder te plakken.

• Helaas kunnen noch Tweets noch Instagramberichten worden ingesloten. Dit heeft te maken met het beleid van die bedrijven en is niet iets waar wij invloed op hebben.

Video's insluiten

Je kunt een klikbare video insluiten in je content builder door op het insluitpictogram in de editor te klikken en daar de URL-link van de video te plakken. Zorg ervoor dat je de juiste url gebruikt, die kan per videotool verschillen. Hier is wat noemenswaardige info:

• Youtube: klik eerst op het pictogram "Delen". Je wordt naar een formulier geleid dat de insluitingscode bevat waaruit je de URL link moet halen.

• Belangrijk: je kunt de 'Link' URL niet gewoon kopiëren en plakken in de content builder. Je moet de URL kopiëren van de insluitingscode, waardoor je deze link enigszins moet bewerken door het eerste deel van de link met de tekst <iframe = src=" en het laatste deel van de link (beginnend bij "title=) te verwijderen.

• Vimeo: Klik eerst op het pictogram "Delen". Je wordt naar een formulier geleid dat de insluitingscode bevat waaruit je de URL link moet halen.

• Belangrijk: je kunt de 'Link' URL niet gewoon kopiëren en plakken in de content builder, je moet de URL van de insluitingscode kopiëren. De URL moet de 'video-ID' bevatten en zou er als volgt uit moeten zien: https://player.vimeo.com/video/<video_id>.

• Daily Motion: Klik eerst op het pictogram "Delen". Je wordt naar een formulier geleid dat de insluitingscode bevat waaruit je de URL link moet halen.

• Belangrijk: je kunt de 'Link' URL niet gewoon kopiëren en plakken in de content builder. Je moet de URL kopiëren van de insluitingscode, waardoor je deze link enigszins moet bewerken door het eerste deel van de link met de tekst <iframe = src=" en het laatste deel van de link (beginnend bij " width=") te verwijderen.

• Dreambroker: Kopieer eerst de standaard deellink. Voor in te sluiten Dreambroker links moet je handmatig het woord iframe toevoegen aan de URL die je gaat plakken in het insluitingsveld in de content builder.

• Wistia vereist om de standaard deellink te kopiëren en in het insluitingsveld van de content builder te plakken.

Meer hulp of ondersteuning nodig? Neem contact op met ons Support Team via de chatbubbel in het beheerderspaneel.