FormSync gebruiken om offline deelname op grote schaal te uploaden

Maak je consultaties inclusief en breng offline inzichten en input met één klik naar je online platform.

Stijn Zwarts avatar
Geschreven door Stijn Zwarts
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ons platform biedt de mogelijkheid om afdrukbare versies van idee- of enquêteformulieren te genereren en te downloaden, zodat je gemakkelijk fysieke exemplaren van je formulieren kunt delen en verspreiden. Als je reacties op papier hebt verzameld, kun je deze formulieren ook scannen en uploaden naar ons systeem voor eenvoudige organisatie en analyse.

In dit ondersteuningsartikel leggen we uit hoe je afdrukbare formulieren kunt genereren, hoe je deze formulieren kunt scannen en uploaden als ze zijn ingevuld en hoe je de antwoorden kunt bekijken en aanpassen om mogelijke fouten te corrigeren of antwoorden helemaal te verwijderen.

Toegang tot deze functie is afhankelijk van je licentie.

Afdrukbare formulieren genereren

Stap 1 - creëer een fase/project

Om een afdrukbaar formulier te kunnen genereren moet je eerst een enquête of ideeënfase maken.

Om een ingebouwde enquête of ideeënfase te creëren, kun je beginnen met het aanmaken van een project.

Onder de sectie "Wat wil je doen?" kun je de partcipatiemethode kiezen die je wilt gebruiken voor een fase in het project, en hier kies je voor "Maak een enquête op het platform" of "Verzamel input en feedback in het openbaar".

Zodra je een fase in je project hebt gemaakt met een ingebouwde enquête of ideeënmethode, kun je je enquête of ideeën-inputformulier maken in de enquête- of formulierbouwer nadat je op 'Enquête bewerken' of 'Inputformulier bewerken' hebt geklikt.

Je kunt alles lezen over het maken en bewerken van een enquête op het platform in dit ondersteuningsartikel.

Stap 2 - Download een PDF- of Excel-bestand

Nadat je een enquête hebt gemaakt, heb je de optie om deze in twee verschillende formaten te downloaden: PDF of Excel. Dit kun je doen in de Enquêtebouwer of op het tabblad "Enquête" in de back-end van je project.

Om de enquête als PDF te downloaden, navigeer je gewoon naar de Enquête Maker en klik je op de optie "Downloaden als PDF". Dit genereert een PDF-versie van je enquête die je kunt opslaan of afdrukken voor je administratie.

Als je in de back-end van je project bent, kun je ook op de drie puntjes naast de enquête klikken en de optie "Enquête downloaden als PDF" selecteren in het vervolgkeuzemenu.

Naast het downloaden van een PDF-versie van je enquête, heb je ook de optie om een Excel-sjabloon te exporteren. Dit kun je doen door op de drie puntjes naast de enquête te klikken en in het vervolgkeuzemenu de optie "Download een Excelsjabloon" te kiezen.

Zorg ervoor dat je de gedownloade PDF na het downloaden op geen enkele manier wijzigt: dit kan leiden tot fouten bij het uploaden.

Formulieren uploaden

Als je klaar bent met het verzamelen van offline reacties kun je beginnen met het uploaden naar het platform. Door gebruik te maken van OCR-technologie stellen we je in staat om papieren reacties die met de hand zijn geschreven te scannen en te uploaden op grote schaal. Als je offline reacties hebt verzameld met bijvoorbeeld een tablet in het Excelsheet-sjabloon, kun je ze ook heel gemakkelijk uploaden.

Hier lees je hoe:

In de backoffice van je project kun je op de drie puntjes naast de enquête klikken en "Offline invoer toevoegen" selecteren.

Er wordt een nieuwe pagina geopend: de Input Importer. De importer zal leeg zijn omdat je eerst je reacties moet importeren. Klik hiervoor op "Importeren" in de rechterbovenhoek.

Klik op "Klik om een bestand te selecteren" om het PDF-bestand van gescande formulieren of een ingevuld Excel-bestand te uploaden. Als je meerdere talen op je platform hebt, selecteer dan de juiste taal.

Ingevoerde inputs goedkeuren

Na het importeren van een bestand zie je de reacties aan de linkerkant van het scherm. Als je een van de inputs selecteert, wordt de inhoud in het midden van het scherm getoond. Je kunt de antwoorden scannen en de e-mail wijzigen en 'Toestemming gebruiker' aan- of uitvinken. Als alles klopt, klik je op "Goedkeuren". De input verdwijnt uit de Input Importer en je kunt doorgaan naar de volgende reactie.

Als je een PDF-bestand met gescande formulieren importeert, wordt het gescande formulier aan de rechterkant zichtbaar, zodat je kunt controleren of de OCR-technologie het handschrift correct heeft herkend.

Met deze eenvoudige stappen kun je eenvoudig afdrukbare versies van je formulieren genereren en uploaden, zodat het eenvoudiger wordt om je ideeën en reacties te delen en te analyseren.