Talen
Een taal toevoegen aan je platform

Voeg eenvoudig toe wat je nodig hebt en verander wanneer je maar wilt

Aline Muylaert avatar
Geschreven door Aline Muylaert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je je platform in meer dan één taal beschikbaar maken? In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je platform eenvoudig meertalig kunt maken door zoveel talen toe te voegen als je wilt.

Om een taal aan je platform toe te voegen, ga je naar Instellingen > Algemeen > Talen, waar je een vak vindt zoals hieronder. Klik gewoon op de kleine "pijl omlaag" rechts van het vak om een lijst te zien met alle talen die momenteel beschikbaar zijn.

Opmerking: de taal die het meest links verschijnt is de standaard taal van jouw platform.

Opmerking: Dit betekent niet dat het platform je inhoud en berichten automatisch zal vertalen naar de andere talen. Je zult nog steeds handmatig de titels en beschrijvingen van je projecten moeten vertalen in de talen die je hebt toegevoegd, dus zorg ervoor dat je alleen talen toevoegt die je kunt en wilt vertalen naar. Door op de knoppen rechts boven de invulvelden te klikken, kun je de verschillende talen invoeren. De knop wordt groen als er iets is toegevoegd.

Kan ik alleen vertalingen leveren voor bepaalde projecten?

Ja, je hebt de optie om bepaalde projecten met beschrijvingen in slechts één taal te publiceren en andere met meerdere vertalingen. Wanneer je een taal toevoegt aan je platform, zal je vragen om een handmatig geschreven vertaling van je project titel in elk van de talen die je hebt gekozen (alle talen moeten groen worden), maar niet de beschrijving.

Als een gebruiker zich echter in een andere taalinstelling bevindt en er is geen handmatige vertaling van de projectbeschrijving geschreven door de beheerder, dan zal de gebruiker de projectbeschrijving alleen zien in de taal waarin jij hem geschreven hebt. Daarom moedigen we je sterk aan om projecten zo snel mogelijk in alle talen te publiceren om iedereen erbij te betrekken en eerlijke transparantie te garanderen.

Voor het vertalen van de titel heb je de keuze uit:

1. De directe titel in de oorspronkelijke taal kopiëren en plakken in het tekstvak voor de andere talen

2. Gebruik andere vertaalsoftware (bijv. Google Translate, DeepL) voor een eenvoudige vertaling.

Opmerking: Het is momenteel niet mogelijk om bepaalde projecten in 1 of meer talen te verbergen. Om inclusieve deelname mogelijk te maken, zullen alle projecten altijd in alle toegevoegde platformtalen worden weergegeven.