Opsætning af URL'en til din engagementsplatform

Du kan konfigurere URL'en til din platform ved hjælp af et CitizenLab-domæne, et underdomæne på din organisations hjemmeside eller et andet brugerdefineret domæne.

Joost Vandenbroele avatar
Skrevet af Joost Vandenbroele
Opdateret over en uge siden

Hvis du er ved at gøre klar til at lancere din deltagelsesplatform, tænker du sikkert på, hvilken webadresse du vil bruge. Webadressen, også kaldet en URL, er det link, du sender til folk, så de kan tilmelde sig og deltage på din platform, så det er vigtigt at vælge en, der er let at forstå og huske.

Når du opsætter din platform, har du tre valgmuligheder:

• Brug CitizenLabs webadresse

Alle deltagelsesplatforme leveres som standard med en citizenlab.co-webadresse. Dette er den nemmeste out-of-the-box-løsning, da der ikke er behov for yderligere konfiguration. Platforme, der bruger CitizenLab-domænet, ender på *.citizenlab.co. Du kan vælge, hvad der skal stå foran - f.eks. hello.citizenlab.co eller cityname.citizenlab.co.

• Brug et subdomæne på din organisations hjemmeside

Hvis din organisation allerede har oprettet et domæne til sin primære hjemmeside, vil du måske bruge et subdomæne til din deltagelsesplatform. Hvad er et subdomæne? Det er det, der står forrest i webadressen. Hvis din primære hjemmeside f.eks. er 'https://www.cityname.gov', er subdomænet her 'www.' Du kan skifte 'www' ud med noget andet til din CitizenLab-platform. For eksempel 'https://participate.cityname.gov' eller 'https://engage.cityname.gov'

Selvom din deltagelsesplatform bruger det samme domæne som din primære hjemmeside, er de hver især forskellige hjemmesider med deres eget indhold. Men et subdomæne fungerer godt til konsekvent branding og til at hjælpe folk med at vide, at platformen er en del af din organisation.

• Brug et brugerdefineret domæne efter eget valg

Din deltagelsesplatform kan hostes på en brugerdefineret webadresse. Du skal registrere det domænenavn, du gerne vil bruge (der findes en række hjemmesider, der hjælper dig med at tjekke, om den ønskede webadresse stadig er ledig eller allerede er i brug), og vi kan hjælpe dig med at få det sat op.

Opsætning af et subdomæne eller brugerdefineret domæne

Hvis du vil oprette en webadresse uden for CitizenLab, er der et par trin, du skal igennem for at oprette den. Denne proces kræver en smule koordinering og kan tage en til to uger, så planlæg i god tid!

TRIN 1: Registrer dit subdomæne eller domæne

TRIN 2: Link dit subdomæne eller domæne til CitizenLabs navneservere

TRIN 3: Kontakt CitizenLab for at fortælle os, hvad dit registrerede subdomæne eller domænenavn er. Så sætter vi det op til din platform.

Send venligst disse oplysninger til support@citizenlab.co mindst en uge før din lancering (mere varsel er altid værdsat), så vi kan sikre os, at dit domæne er korrekt konfigureret.

Hvordan linker jeg mit subdomæne eller domæne til CitizenLabs navneservere?

Tilføj følgende navneservere som DNS NS record(s) i dit DNS-styringssystem:

• ns1.citizenlab.eu

• ns2.citizenlab.eu

• ns3.citizenlab.eu

• ns4.citizenlab.eu

Du kan kontrollere, om NS-posterne er blevet tilføjet ved at åbne din computers terminal (på Mac, eller i Windows) og skrive følgende: dig NS +trace "din nye url" (fjern anførselstegnene)

Tryk på 'enter', og de 4 NS-poster bør vises i det resulterende output. Hvis ikke, så prøv igen at tilføje DNS NS records.

Ofte stillede spørgsmål:

Kan jeg bruge flere domænenavne (for eksempel et til hvert projekt)?

En platform kan kun knyttes til et enkelt domæne. Hvis du virkelig har brug for flere domæner, kan du oprette domænet og derefter konfigurere en HTTP-omdirigering til platformens URL (kontakt support@citizenlab.co for at oprette denne omdirigering).

Hvordan tilføjer jeg NS DNS-poster?

De kan typisk findes i online-administratorpanelet i dit DNS-styringssystem, hvor domænenavnene kontrolleres. Hvis det er muligt, anbefaler vi, at du beder din interne tekniske support om at hjælpe med at konfigurere posterne.

Min DNS-styringsgrænseflade lader mig kun tilføje 2 navneservere, er det et problem?

Tilføj så mange navneservere, som dit DNS-styringssystem tillader dig, så kigger vi på det for at sikre, at det er i orden.

Hvorfor kan jeg ikke bruge en A-record i stedet for NS-records?

Vores platform betjenes via et CDN (content delivery network) med mange forskellige lokale datacentre for at levere en hurtig responstid. Det betyder, at der er flere skiftende IP-adresser. Desværre er brugen af en A-record derfor ikke en mulighed. I stedet bruger vi NS records til vores (sub)domænenavne.

Hvorfor kan jeg ikke bruge en CNAME DNS record i stedet for NS records?

For at sikre, at vi kan tilbyde din platform under en krypteret SSL-forbindelse (og dermed beskytte dine platformdata), har vi brug for fuld adgang til domænet på navneserverniveau. Det er muligt at bruge CNAME-poster, men det er "sidste udvej", hvis NS-poster virkelig ikke er en mulighed.

Hvorfor kan jeg ikke bruge en CSR-fil?

Hvis du er forpligtet til at bruge et rodcertifikat, kan vi generere en CSR-fil til dig, som du kan underskrive. Så det er muligt, men det kræver lidt ekstra arbejde og tid. Lad os vide, om det er nødvendigt for at oprette de rigtige poster på dit domæne.

Bemærk: Sørg for ikke at dele den 'gamle' url eksternt, hvis du stadig har planer om at tilpasse den.