Opsætning af identitets- eller brugerbekræftelse

Du kan verificere folk ved hjælp af unikke koder eller, på visse markeder, et offentligt ID-nummer.

Stijn Zwarts avatar
Skrevet af Stijn Zwarts
Opdateret over en uge siden

Som standard har alle platforme aktiveret e-mailbekræftelse - hvilket betyder, at nogen skal bekræfte deres e-mailadresse for at kunne oprette en konto.

Men nogle gange vil du måske gerne have et ekstra lag af brugerverifikation for deltagere på din platform, f.eks. som en betingelse for at deltage i et bestemt projekt.

Der er yderligere to muligheder for brugerbekræftelse:

1. Brug af unikke verifikationskoder som deltagerne bruger til at verificere deres konti på platformen

2. Integrering af et nationalt brugeridentifikations- og autentifikationssystem. Vi understøtter i øjeblikket denne løsning i Belgien (CSAM - eID, itsme), Frankrig (France Connect), Chile (COW) og Danmark (NemID).

Adgang til disse funktioner afhænger af dit abonnement.

1. Verifikation med unikke koder

Deltagerne bruger en unik kode til at verificere sig selv på din platform.

Hvad er nogle almindelige brugsscenarier?

Hvis du planlægger et projekt, der er specifikt for medlemmer af en organisation eller folk fra en bestemt gade eller et bestemt kvarter, og ønsker at begrænse deltagelsen til disse personer, kan brugerbekræftelse med unikke koder være en god løsning.

Hvordan sætter man det op?

Du skal have en liste med unikke ID-numre for hver person, du gerne vil have verificeret - du kan selv generere numrene (f.eks. invitationskoder) eller bruge et eksisterende (nationalt) ID-system. Kontakt support@citizenlab.co, hvis du ønsker at integrere denne verifikationsmetode i din platform. De vil hjælpe dig i denne proces.

For at aktivere verifikation på din platform skal du derefter oprette en ny smartgruppe til verificerede brugere. Denne smarte gruppe vil automatisk blive opdateret til at omfatte alle platformsbrugere, der har bekræftet deres konto med deres unikke kode eller ID-nummer.

Du kan derefter bruge denne smarte gruppe til at begrænse, hvem der kan se og deltage i dit projekt. I dette tilfælde vil personer, hvis konti ikke er verificerede, ikke kunne se projektet eller kun kunne foretage visse handlinger i et projekt.

Hvordan fungerer det?

Når en ny bruger registrerer sig på din platform, bliver de bedt om at indtaste deres ID-nummer (dem, der ikke har et nummer, kan også springe dette trin over). Hvis deres ID-nummer er et match på listen over unikke ID-numre, bliver deres konto automatisk verificeret. Alternativt, hvis de forsøger at deltage i et projekt, der kræver verifikation, vil de blive bedt om først at verificere deres konto, før de foretager en handling (f.eks. indsende en idé, skrive en kommentar).

2. Nationalt brugeridentifikations- og autentifikationssystem

Du kan integrere følgende nationale brugeridentifikations- og autentificeringssystemer i din platform:

• CSAM: e-ID, Itsme (Belgien)

• FranceConnect (Frankrig)

• COW (Chile)

• NemID (Danmark)

Hvad er nogle almindelige brugsscenarier?

Hvis dit engagementsprojekt kræver, at deltagerne er statsborgere i et af de ovennævnte lande, hvis du vil have en sikker metode til at sikre, at deltagerne kun tilmelder sig én konto, eller hvis du vil sikre, at deltagerne tilmelder sig med deres rigtige navn og identitet.

Hvordan gør du det?

Hvis du gerne vil integrere et verifikationssystem i din platform, skal du kontakte os for at diskutere kravene og opsætningen, da de er lidt forskellige afhængigt af landet. Husk, at der er en del koordineringsarbejde på både din og vores side, især for at få tilladelser til at få adgang til eksterne verifikationssystemer. Kontakt derfor support@citizenlab.co mindst 2-3 måneder før, du ønsker at aktivere den på din platform, så du har tilstrækkelig tid til at følge disse procedurer.

Når det er på plads, vil folk blive bedt om at bekræfte deres identitet ved hjælp af deres nationale ID-nummer, f.eks. via en digital ID-læser, når de registrerer sig på din platform eller forsøger at deltage i et projekt, der kræver bekræftelse. Disse oplysninger indtastes via et eksternt verifikationssystem, som f.eks. leveres af den nationale regering - vi opbevarer, lagrer eller har på anden måde adgang til disse numre.

Afhængigt af systemet kan vi muligvis få brugerens fornavn, efternavn og/eller e-mailadresse til at udfylde deres kontoprofil, når de verificerer sig selv. Desværre kan yderligere oplysninger som f.eks. bopæl, alder osv. ikke overføres til os fra disse systemer.

For at aktivere verifikation på din platform skal du derefter oprette en ny smartgruppe til verificerede brugere. Denne smarte gruppe vil automatisk blive opdateret til at omfatte alle platformsbrugere, der har bekræftet deres konto med det integrerede bekræftelsessystem.

Du kan derefter bruge denne smarte gruppe til at begrænse, hvem der kan se og deltage i dit projekt. I dette tilfælde vil personer, hvis konti ikke er verificerede, ikke kunne se projektet eller kun kunne foretage visse handlinger i et projekt.

Hvordan fungerer det?

Når nogen forsøger at deltage i et projekt, der kræver verifikation, vil de blive bedt om først at verificere deres konto, før de foretager en handling (f.eks. indsende en idé eller skrive en kommentar). Bekræftelseslinket fører personen til et eksternt system, hvor vedkommende kan logge ind med sine legitimationsoplysninger. Når de har gjort det, vises deres konto på platformen som værende verificeret, og de kan foretage alle de handlinger, der er tilgængelige for smartgruppen Verified Users.

Bemærk:

I tilfælde af FranceConnect er det også muligt at bruge FranceConnect som en single sign-on-registreringsmetode, så deltagerne ikke behøver at oprette en separat brugerkonto til din platform. Dette er i øjeblikket ikke tilgængeligt for andre verifikationsmetoder.