Analysere og give feedback
Oprettelse af rapporter med Report Builder

Med nogle få klik kan du generere en rapport, der er let at dele, og som du kan sende til dine kolleger eller dit netværk.

Stijn Zwarts avatar
Skrevet af Stijn Zwarts
Opdateret i denne uge

Med CitizenLabs Report Builder kan du skabe klare, visuelle og skræddersyede rapporter, der gør det muligt for dig at dele resultaterne af dit samfundsengagement med kolleger og dit samfund.

Rapporter kan hurtigt genereres ved hjælp af din platforms data. Med nogle få klik kan du gøre det:

• Brug data fra idéudviklingsprojekter og undersøgelser samt ekstra indsigt om din platforms besøgende til at tegne et komplet billede af dine engagementsresultater.

• Træk & slip dine foretrukne indsigter for at generere en brugerdefineret rapport

• Tilføj kommentarer og strukturér rækkefølgen af dine valgte oplysninger

• Del din endelige, tilpassede rapport som en PDF, der kan downloades, eller del den med dine slutbrugere under en fase som en mobilvenlig rapport.

Vi har gjort det utroligt nemt at bruge Report Builder med en ren drag-and-drop-brugerflade. Du kan bruge en rapportskabelon til hurtigt at opbygge din rapport eller oprette din egen rapport.

Adgang til denne funktion afhænger af dit abonnement.

Sådan kommer du ind i Report Builder

HVIS du vil oprette den som en PDF, der kan downloades og deles via e-mail for eksempel:

Gå ind i rapportbyggeren via fanen 'Rapportering' i back office. Klik på "Rapportering" > klik på "Rapportbygger" > klik på "Opret en rapport".

Tilføj en titel til din rapport. Derefter skal du vælge mellem "Start med en tom side" eller "Start med en projektskabelon". Klik på "Opret en rapport" for at åbne rapportbyggeren.

Start med en blank side

Hvis du "starter med en blank side", kommer du ind i en rapportbygger, der er helt tom. Nedenfor finder du instruktioner om, hvordan du tilføjer indhold til den tomme side ved hjælp af resultater og diagrammer, og hvordan du kan redigere layoutet af dette indhold.

Start med en projektskabelon

Hvis du "starter med en projektskabelon", skal du først vælge det projekt, du vil lave en rapport om. Når du har klikket på "Opret en rapport", vil rapportbyggeren blive fyldt med et par elementer:

• 'Om denne rapport' - en kort oversigt med projektets titel, tidslinjedatoer og projektledere.

• Et afsnit til at skrive et kort resumé af rapporten

• Et afsnit til at skrive et kort resumé af resultaterne

• 'Participants timeline' - en oversigt over de forskellige faser i projektet, som registrerede brugere kan deltage i.

• 'Most voted ideas' - en oversigt over de ideer, der er stemt mest på i projektet.

• 'Brugere efter køn' - et diagram med en oversigt over brugere efter køn

• 'Brugere efter alder' - et diagram med en oversigt over brugere efter alder

• "Tidslinje for besøgende" - en oversigt over de forskellige faser, hvor besøgende kan finde information.

Nogle af disse elementer vil automatisk blive udfyldt med data fra projektet, såsom diagrammer og tidslinjer. Andre sektioner skal udfyldes manuelt med de rigtige oplysninger.

HVIS du ønsker at lave en mobilvenlig faserapport og dele den med dine slutbrugere i front office på din platform, så er det under projektets tidslinje:

Gå ind i rapportbyggeren via dit projekt. Opret først en informationsfase → dette er indgangen til vores funktion 'Faserapporter'.

Hvis du har kørt en idé-, undersøgelses- eller afstemningsfase, som du gerne vil opsummere resultaterne af, skal du gå over til fanen "Rapport" i din informationsfase og klikke på "Opret rapport".

Når du klikker, får du mulighed for at starte fra en tom side eller vælge et automatiseret rapportudkast, der indeholder data fra en tidligere fase.

Efter oprettelsen vises faserapporten under fanen 'Rapport' i din informationsfase. Den bliver kun offentliggjort, når din fase er aktiv, men hvis du stadig vil holde den skjult, kan du bruge 'Synlig'-knappen til at styre, hvad dine slutbrugere kan se.

Her er et billede af rapporten, som den ser ud i front office på din platform.

Resultater, diagrammer, layout og indhold

I venstre side af Report Builder ser du en menu, der består af fire dele: Layout, Indhold, Resultater og Diagrammer. I hver af disse dele er der ting, du kan trække og slippe til midten af skærmen for at bruge dem. Forskellene mellem layout, indhold, resultater og diagrammer er forklaret i detaljer nedenfor.

Hvis du vil redigere en del af den sektion, du lige har trukket og sluppet ind - for eksempel for at tilføje et billede eller redigere teksten - skal du klikke på den del, du vil redigere, og editoren vil dukke op i højre side af skærmen.

Du kan også justere, hvordan de forskellige blokke i en sektion er arrangeret, eller du kan slette blokken, hvis du ikke længere har brug for den.

Sådan vælger du layout

Hvis du bygger din rapport fra en tom side, starter du med at trække forskellige kolonner til midten af skærmen. Du kan ændre justeringen af kolonnerne til højre, og hvis du vil have flere rækker af kolonner, kan du tilføje hvidt mellemrum for at sikre, at rækkerne er justeret, som du vil have det. Du kan endda trække og slippe kolonner i andre kolonner!

Sådan bruger du indhold

Under "Indhold" er der fire punkter at vælge imellem: "Om denne rapport", "Titel", "Tekst" og "Billede".

Afsnittet 'Om denne rapport' består af 3 punkter. Øverst vises platformens logo. Herunder vises titlen på rapporten. Og endelig viser den tredje del titlen på rapporten, projektperioden og projektlederne. Titlen og teksten i 'Om denne rapport' kan redigeres, når du klikker på den del, du vil ændre.

Sektionen 'Titel' kan bruges til titlen på et nyt kapitel eller en ny del i din rapport. Den forstørrer automatisk teksten, så det er tydeligt, at det er en overskrift.

Sektionen 'Tekst' er en ramme til at tilføje tekst til din rapport.

Sektionen 'Billede' giver dig mulighed for at tilføje et billede.

Når du har valgt en af de fire sektioner, kan du stadig redigere dem ved at ændre layoutet eller tilføje andet indhold. Du kan ændre layoutet ved at klikke og holde på den sektion, du vil flytte, og trække den til dit foretrukne sted. Hvis du vil redigere en sektion, skal du blot klikke på den, så vises editoren til højre.

Sådan tilføjer og redigerer du resultater og diagrammer

Når du har trukket det ønskede antal kolonner på plads, kan du begynde at fylde dem med information. Der er et par muligheder, du kan vælge imellem til at skabe indhold med: 'Resultater' og 'Diagrammer'.

Resultater

• 'Undersøgelsesresultater' - dette afsnit viser automatisk resultater fra en intern undersøgelse.

• Bemærk: Den tager ikke resultater fra eksterne undersøgelsesværktøjer.

• Visse prisplaner har adgang til vores datagrupperingsfunktion, som giver dig mulighed for at vise undersøgelsesdata for et spørgsmål grupperet efter bestemte demografiske attributter (f.eks. køn).

• 'Most reacted ideas' - denne sektion viser automatisk de mest populære ideer fra et bestemt projekt.

• Et projekt skal vælges i højre side, når du har tilføjet dette afsnit til din rapport

• Du kan vælge, hvor mange ideer du vil vise

Diagrammer

Der er flere diagrammer, som du kan tilføje til rapporten. Når du har valgt et bestemt diagram, kan titlen og attributterne for diagrammet vælges og redigeres i højre side.

Sådan deler du rapporten

For at dele en rapport skal du klikke på 'Udskriv' i øverste højre hjørne af rapportbyggeren eller vælge den til højre fra listen over alle de rapporter, du har oprettet.

Filen downloades og føjes til din downloadmappe på din enhed. Du kan dele den med, hvem du vil.