Oprettelse af en undersøgelse på platformen

Du kan oprette undersøgelser ved hjælp af vores internt udviklede undersøgelsesværktøj.

Stijn Zwarts avatar
Skrevet af Stijn Zwarts
Opdateret i denne uge

For at give dig flere måder at indsamle og administrere input til kvalitetsdeltagelse på, har vi udviklet vores eget undersøgelsesværktøj til platformen. Dette værktøj kan hjælpe dig med problemfrit at oprette undersøgelser, indsamle data, analysere og downloade resultater - alt sammen på den sikre CitizenLab-platform.

Uden at skulle forlade platformen kan du oprette spørgeskemaer med korte, lange eller numeriske svar, multiple choice, single choice eller lineære skalaer og endda tilføje logik. Du kan også se resultater i realtid på platformen eller nemt eksportere data via regneark til yderligere analyse.

Opbygning af en undersøgelse på platformen

For at oprette en undersøgelse på platformen kan du starte med at oprette et projekt.

Under afsnittet "Hvad vil du gøre?" kan du vælge de inddragelsesmetoder, du gerne vil bruge til projektet, og her vælger du; "Opret en undersøgelse på platformen".

Når du har oprettet projektet og faserne med dets detaljer, får du en mulighed, der hedder Survey on the phases, som du har valgt "create an in-platform survey".

For at oprette spørgsmål til undersøgelsen skal du klikke på "Rediger undersøgelse". Derefter vil du blive præsenteret for en undersøgelseseditor, hvor du kan finde sider og alle de spørgsmål, der er tilgængelige i undersøgelsen i venstre side.

Når du tilføjer eller redigerer en side eller et spørgsmål, vil du blive præsenteret for detaljer, du kan redigere i højre side.

Sider

Sider kan bruges til at dele en lang liste af spørgsmål op og organisere din undersøgelse bedre. Du kan give siden en titel og en beskrivelse, som du er vant til i dine projekter. Du kan tilføje billeder, indlejre videoer og tilføje links til andre websider.

Hvis du tilføjer spørgsmål til en side, vil spørgsmålene være synlige lige under beskrivelsen af siden. Hvis du ikke tilføjer spørgsmål til en side, vil siden fungere som en informativ skillevæg.

Spørgsmålstyper

På hver spørgsmålstype har du mulighed for at gøre spørgsmålet obligatorisk (påkrævet) eller ikke at besvare, tilføje titlen på spørgsmålet, beskrivelse eller forklaring af spørgsmålet.

Lineær skala

For spørgsmål med lineær skala kan du tilføje rækkevidde og etiketter for minimums- og maksimumsværdierne.

Svar på placering

For at samle pins på et kort kan du tilføje spørgsmålstypen 'Svar på placering' ved at klikke på '+' ved siden af 'Svar på placering' i venstre kolonne. I dette spørgsmål vises standardkortet, og respondenterne kan sætte en nål på kortet eller udfylde en adresse.

For at redigere kortet skal du klikke på "Configure map" for at ændre standardcenter og zoom. I den pop-up, der vises, kan du også tilføje GeoJSON-filer.

Resultaterne vil blive vist på kortet i projektets back-office under fanen 'Survey'. Der er en knap til at skifte fra de faktiske pins til et varmekort, så du hurtigt kan se, hvor de fleste pins er blevet placeret.

Hvis du har adgang til Esri-tilføjelsesprogrammet, kan du konfigurere laget og vise flere oplysninger på kortet ved at importere Esri-funktionslag eller Esri-webkort. Læs mere om Esri her.

Adgang til denne funktion afhænger af dit abonnement.

Forhåndsvisning

Du kan få vist spørgeskemaet ved at klikke på knappen "Vis spørgeskema" øverst til højre. Når du har oprettet spørgsmål, kan du gemme undersøgelsen.

Du vil blive præsenteret for muligheder for at slå svarindsamlingerne fra, se resultaterne, redigere undersøgelsen, se undersøgelsen eller slette resultaterne. Sletning af resultaterne kan ikke fortrydes.

Tip: Hvis du er i gang med at oprette din undersøgelse og indsender testbesvarelser for at sikre, at alt ser rigtigt ud på beboersiden, skal du huske at slette disse indsendelser, før du åbner undersøgelsen for den brede offentlighed. Det kan du gøre ved at klikke på knappen 'Slet undersøgelsesresultater'.

Du kan også se de samlede resultater af kvantitative spørgsmål i din undersøgelse fra platformen. Du vil blive præsenteret for svar på spørgsmål med et eller flere valgmuligheder og lineære spørgsmål i grafformat, der viser procentdelen og antallet af personer, der har valgt valgmuligheden.

Svarene på de korte og lange spørgsmål (kvalitative data) kan downloades via knappen 'download undersøgelsesresultater'.

Privatlivssamtykke: Du kan sagtens bruge vores undersøgelsesværktøj på platformen til at indsamle oplysninger, også blandt ikke-registrerede brugere, men enhver juridisk rådgivning vedrørende GDPR skal indhentes fra en professionel kilde, der bedst kan forstå, hvilke personlige data du vil indsamle, og hvad du vil bruge dataene til.

Det anbefales generelt som bedste praksis at have et separat obligatorisk spørgsmål i slutningen af undersøgelsen, der giver respondenterne mulighed for at se siden med privatlivspolitikken og acceptere/ikke acceptere den. Det kan du gøre ved at oprette et obligatorisk enkeltvalgsspørgsmål.

Brug logik i dine undersøgelser

Med Logic kan skabere af undersøgelser styre flowet af undersøgelser og kun vise relevante sider til respondenterne.

Vores undersøgelsesværktøj på platformen understøtter logik på to niveauer:

Logik på spørgsmålsniveau

På spørgsmålsniveau: Dette vil lade skabere af undersøgelser beslutte, hvilken side respondenterne skal føres videre til, baseret på deres svar på et enkelt udvalgt spørgsmål eller et lineært skalaspørgsmål. [Bemærk venligst, at vi kun understøtter denne form for logik for single select-spørgsmål].

• Lad os sige, at du er i gang med at lave en undersøgelse, som skal sendes ud til Brooklyns indbyggere. Du ønsker at opdele beboerne efter deres postnumre, så du kan stille dem et sæt spørgsmål, der er specifikke for det kvarter, de bor i.

Vi ville nok starte med et spørgsmål som: "Hvad er dit postnummer?" Vi ville indstille det som et obligatorisk single select-spørgsmål.

Vi klikker derefter på Logik i sidepanelet til højre og tilføjer logik for at sende respondenterne til en anden side baseret på deres svar. Lad os antage, at du allerede har oprettet de tre forskellige sider, du vil sende beboerne til afhængigt af deres postnummer. Hver indeholder en liste med spørgsmål, der er specifikke for de tre kvarterer, du undersøger: Park Slope, Crown Heights og Boreum Hill. Vi ville så blot oprette en logik, der siger 'Hvis svaret er f.eks. 11217', så 'Næste side er f.eks. side 3 - Park Slope'.

Hvis du havde indstillet en postnummerindstilling, der f.eks. lød "Ingen af disse" for at sikre, at respondenter, der ikke boede i de postnumre, du ønskede at undersøge, ikke deltog i undersøgelsen, kunne du derefter indstille logikken til at sende disse respondenter til slutningen af undersøgelsen.

Logik på sideniveau

• På sideniveau: Dette giver skaberne mulighed for at bestemme, hvilken side respondenterne skal sendes til, uanset deres svar på spørgsmålene på siden.

Hvis vi følger eksemplet ovenfor, er det sandsynligt, at du ikke ønsker, at beboerne i Park Slope skal se de følgende sider, der indeholder spørgsmål til beboerne i Crown Heights eller Boerum Hill. I så fald skal du klikke på Logik i sidepanelet til højre og indstille sideflowet, så den næste side, den går til, f.eks. er siden med den endelige undersøgelse i stedet for siden med Crown Heights.

Et par ekstra ting at vide om logik til undersøgelser på platforme:

• Vi tillader ikke logik til at lede respondenter til et tidligere spørgsmål.

• Alle spørgsmål på en side vil være synlige for alle respondenter, der lander på den side.

• Vi understøtter ikke logik mellem spørgsmål på en side. Hvis det er den ønskede adfærd, er en løsning at oprette flere sider med enkeltspørgsmål og indstille logik mellem dem.

• Spørgsmål med enkelt valg eller lineær skala med logik er påkrævet som standard.

• Vi anbefaler på det kraftigste, at du tester undersøgelsen, før du lancerer den, for at sikre, at den opfører sig, som du havde tænkt dig.