Indlejring af en Typeform-undersøgelse i dit projekt

Tilføj en Typeform-undersøgelse i dit projekt, tilføj skjulte felter og brug tips til at tilpasse og rapportere om resultaterne.

Stijn Zwarts avatar
Skrevet af Stijn Zwarts
Opdateret over en uge siden

Typeform er et af de mange eksterne undersøgelsesværktøjer , som vi giver dig mulighed for at integrere problemfrit i dit projekt eller i projektets tidslinjefase. Det er det eksterne undersøgelsesværktøj, som vi foretrækker frem for de andre eksterne undersøgelsesværktøjer, fordi det er det eneste værktøj, der giver os mulighed for at forbinde undersøgelsesdataene med platformens brugerdata og eksportere resultaterne fra platformens back-end.

Indlejring af en Typeform-undersøgelse i et projekt (fase)

Du kan tilføje en Typeform-undersøgelse i enhver fase af dit projekt. Du kan først læse denne artikel på om den generelle opbygning af et undersøgelsesprojekt.

Har du valgt Typeform som dit undersøgelsesværktøj? Her er de trin, du skal følge for at integrere din Typeform-undersøgelse i platformen.

TRIN 1 Opret din undersøgelse i Typeform

Her kan du se en kort video på om, hvordan du kommer i gang med Typeform.

TRIN 2 Tilføj et skjult felt til din Typeform-undersøgelse

Hvis du ønsker at knytte undersøgelsesresultaterne til brugerdataene på din platform, skal du knytte Typeform-undersøgelsen til din platform ved at tilføje et "skjult felt" til din undersøgelse OG du skal gøre undersøgelsen tilgængelig for registrerede brugere.

Med skjulte felter tilføjes enten e-mailen eller bruger-ID'et fra den registrerede bruger automatisk til undersøgelsesresultaterne. Dette giver dig mulighed for at knytte dine Typeform-undersøgelsesresultater til platformens brugerdata.

Følg følgende trin, , før du starter din undersøgelse!

1/ Til højre i administrationspanelet skal du klikke på "Logic" > Avanceret > Skjulte felter

2. Udfyld "@user_id" eller "@email", og klik på "Gem".

Vigtigt: Klik altid på "Publish" øverst til højre på skærmen, når du har foretaget ændringer for at opdatere din undersøgelse.

Sidehenvisninger om skjulte felter

Side note 1: Skjulte felter virker ikke, når du indlejrer en Typeform-undersøgelse i Content Builder. Du kan kun bruge skjulte felter, når du indlejrer en Typeform-undersøgelse efter at have valgt "Opret en ekstern undersøgelse" som metode i dit projekt (fase).

Side note 2: Hvis du ønsker at holde barrieren for at udfylde din undersøgelse så lav som muligt, og du ikke nødvendigvis har brug for at kunne knytte undersøgelsessvarene til brugerens registreringsdata på platformen, kan du også beslutte blot at inkludere et spørgsmål om deltagernes e-mailadresse i selve undersøgelsen eller slet ikke bede om en e-mailadresse. Det afhænger alt sammen af, hvilke data du har brug for, og hvad du vil bruge dem til!

Men hvis du vil undgå dobbeltindtastninger, skal du i det mindste bede om en e-mail-adresse for at kunne filtrere eventuelle dubletter fra.

TRIN 3 Få den korrekte URL til din undersøgelse til indlejring af undersøgelsen

Du kan finde din indlejrings-URL i din Typeform-undersøgelse ved at klikke på Share (øverst på siden) > Link > Kopier linket

• Typeform giver dig mulighed for at tilpasse URL'en. Du skal ikke bruge denne mulighed, da vores platform ikke genkender en tilpasset URL. Brugerne kan ikke se URL-adressen til undersøgelsen, når du har indlejret den på vores platform.

Vigtigt: Hvis du bruger skjulte felter, skal du fjerne slutningen af linket, før du kopierer URL-adressen til indlejring. For eksempel:

TRIN 4 Indsæt URL'en til Survey Embed i dit projekt(fase)

Afhængigt af om dit projekt har en tidslinje eller ej, kan du indsætte url'en enten i en bestemt fase af et projekt eller umiddelbart inde i projektet. Gem dit projekt, og din undersøgelse vises i dit projekt (fase).

TRIN 5 Giv kun "registrerede brugere" ret til at deltage i undersøgelsen

• Hvis gruppen "registrerede brugere" ikke findes endnu, skal du først oprette denne "smarte gruppe" af brugere

• Gruppen vises nu i rullemenuen for adgangstilladelser:

Du er færdig nu. CitizenLab vil nu videregive e-mailen eller bruger-id'et fra brugere, der er logget ind. Du kan derefter downloade undersøgelsesresultaterne enten fra din CitizenLab-platform eller direkte fra Typeform.

Et par tips og tricks til brug af Typeform

Stil dine supportspørgsmål direkte til Typeform

Typeform er et eksternt værktøj, som vi giver dig mulighed for at integrere i en CitizenLab-platform. Vores supportteam er ikke i stand til at hjælpe dig med spørgsmål om, hvordan du tilpasser din Typeform-undersøgelse. Hvis du har spørgsmål vedrørende Typeform, kan du besøge Typeform Help Center, og du kan endda kontakte Typeform-supporttjenesten, hvis du har et arbejdsområde under CitizenLab-kontoen.

Fjern "Powered by Typeform" branding

Når du opretter en undersøgelse, tilføjer Typeform automatisk deres logo til din undersøgelse. Du kan nemt slå dette fra i builderen. Når du klikker på det lille tandhjul kan du skifte branding ud for "Typeform branding"

Hvis du vil fjerne teksten "Powered by Typeform" i din undersøgelse, skal du klikke på følgende indstillinger, når du opretter din Typeform-undersøgelse (venstre kolonne) :

Undlad at inkludere en "velkomstskærm

Når du opretter din Typeform-undersøgelse, kan du starte med at inkludere en "Velkomstskærm" (som vist nedenfor), men vi anbefaler ikke dette. Hvorfor? Det kræver, at deltagerne klikker på en ekstra "Start"-knap (på denne velkomstside), før de kan begynde at deltage i undersøgelsen. Dette vil have en negativ indvirkning på svarprocenten, da det skaber en ekstra barriere for deltagelse. Vi anbefaler i stedet, at du straks starter undersøgelsen med dit første spørgsmål, og at du inkluderer introduktionen til undersøgelsen i din projektbeskrivelse på platformen.

Del en Typeform-rapport

Når du har indsamlet de svar, du har brug for, kan du tjekke resultaterne i Typeform. Når du klikker på "Resultater" i Typeform builderen kan du se "Indsigter", få et "Resumé" eller se "Svar" for at eksportere dem til en Excel-fil.

Under "Oversigt" kan du klikke på "Generer en rapport". Du får derefter et godt overblik over resultaterne og et link, så du nemt kan dele rapporten internt eller eksternt. Når du deler linket, kræves der ingen adgangskode. Så hvis du f.eks. beder om personlige kontaktoplysninger i undersøgelsen, vil disse være tilgængelige, hvis du har linket. Så sørg for, at du kun deler rapporten via linket, hvis resultaterne er anonyme.

Udarbejdelse af tosprogede undersøgelser

Med kombinationen af skjulte felter og spørgsmålsforgrening kan du sikre dig, at brugerne af din platform ser undersøgelsen på det sprog, de har valgt på platformen.

Først skal du sikre dig, at alle spørgsmålene er oprettet på alle de sprog, der er tilgængelige på din platform. Hvis du f.eks. har engelske og franske brugere, skal du først oprette alle de engelske spørgsmål og derefter tilføje de franske spørgsmål. Hvis du har 10 spørgsmål, er de første 10 spørgsmål på engelsk efterfulgt af de samme 10 spørgsmål på fransk.

Når spørgsmålene er oprettet, skal du klikke på "Logik" i builderen. Under "Simple" finder du "Forgreninger og beregninger".

I det skærmbillede, der vises nu, er den første regel "Start logik baseret på skjulte felter". Her skal du udfylde følgende:

• if '@language'

• er lig med "fr

• spring derefter til [vælg det første franske spørgsmål]

• I ALLE andre tilfælde skal du gå til [vælg engelsk spørgsmål]

BEMÆRK: sprogkoden skal være den samme som den, der er vist på platformen, men med små bogstaver .

For at sikre, at de engelske brugere ikke ender i de franske spørgsmål, skal du også oprette et logisk spring i slutningen. I skærmbilledet Question branching screen (spørgsmålsforgrening) skal du rulle til det sidste engelske spørgsmål og udfylde følgende:

• Altid hoppe til: (eller den ende, som du selv har oprettet)

Du kan bruge de samme indstillinger for det sidste franske spørgsmål, hvis du opretter forskellige slutninger for begge sprog.

Husk at læse denne supportartikel , hvor du kan læse alt om brugen af spørgsmålsforgrening.

Ændring af standardsproget i din Typeform-undersøgelse

Typeforms builder er som standard på engelsk. De knapper og den tekst, som Typeform automatisk tilføjer til din undersøgelse, er som standard også på engelsk. Du kan nemt ændre dette til dit foretrukne sprog i builderen. Når du klikker på det lille tandhjul, er det første valg, du får vist, sproget. Du kan rulle gennem sprogene for at se, hvilke sprog der er tilgængelige for din undersøgelse.

Brug af en lukket undersøgelsesmeddelelse

I Typeform kan du angive et lukketidspunkt, hvor undersøgelsen automatisk lukkes. Dette kan være praktisk, når du f.eks. ikke ønsker at afslutte en fase i et projekt endnu.

Når en bruger scroller til den del, hvor undersøgelsen er indlejret, vises en meddelelse om, at undersøgelsen er lukket. Du kan nemt redigere denne besked i Typeform builder. Klik først på det lille tandhjul. Klik derefter på "Adgang og planlægning" og derefter på "Vis brugerdefineret lukket meddelelse". Du har derefter mulighed for at oprette din egen titel og beskrivelse eller bruge dem, som Typeform allerede har oprettet.

Brug af VLOOKUP til at flette oversigt over skjulte felter med den eksporterede brugerliste

Inspiration hentet fra denne artikel på Medium

Lad os antage, at du har en Contact datafil med felter som fornavn, efternavn, e-mail osv. I den samme fil har du et virksomheds-id , som er en unik identifikator for virksomheden. Men alle dine virksomhedsdata ligger i en separat fil Company .

VLOOKUP til undsætning. Lad os gå videre og flette virksomhedsdata fra Company filen til Contacts filen i nogle få enkle (næsten) trin:

• Start med at kopiere Company arket fra en separat fil til filen Kontakter

• Sørg for, at opslagsfeltet er den første kolonne i company datasheet. Dette er vigtigt, da VLOOKUP() ellers ikke vil fungere

• Lad os nu trække et firmanavn fra virksomhedsdatabladet. For at gøre dette skal du oprette en ny kolonne "firmanavn" i arket Kontakter . Og udfyld den første celle med VLOOKUP-formlen. Det ser således ud:

=VLOOKUP(D2,'virksomhedsdata'!A2:B3,2,FALSE)

• I menneskesprog betyder ovenstående formel, at vi bruger værdien i celle D2 til at søge efter den tilsvarende række med samme værdi i opslagstabellen A2:B3, og når den er fundet, tager vi kolonne 2 i opslagstabellen og lægger den ind i det første ark. Læs denne sætning 3 gange for at være sikker på, at du følger med :) Tro mig, det vil spare dig mange timer senere, når du prøver at gøre det derhjemme.

• Vi er der næsten, men før du kopierer formlen til hele kolonnen, skal du sikre dig, at du har låst tabelmatrixen med $-tegnet som følger

=VLOOKUP(D2,'virksomhedsdata'!A$2:B$3,2,FALSE)

• Som det sidste trin kopierer du formlen til hele kolonnen, og du kan nyde resultatet.

Brug af VLOOKUP() funktionen til at sammenføje data fra 2 regneark

Flere VLOOKUP-tips

• Sørg for, at kolonnen ID står først i opslagstabellen

• Indstil altid, altid, altid, altid "FALSE" i den sidste parameter i VLOOKUP-feltet. Parameteren har et meget uklart navn "range_lookup". Det betyder i virkeligheden, at hvis du indstiller den til FALSK, vil Excel forsøge at finde et nøjagtigt match. Af en eller anden mærkelig grund er standardværdien her TRUE og skaber uventede resultater

• Sørg for, at celledatatypen passer mellem opslagsfeltet og en opslagstabel. Hvis felttypen f.eks. er number i opslagsfeltet, men det er en tekst i opslagsfeltet, kan det være, at Excel ikke matcher felterne korrekt.