Artikelen voor platformbezoekers en deelnemers
Hoe kan ik mijn gebruikersgegevens wijzigen en verwijderen?

Ga naar Profiel > 'Mijn instellingen' > Bewerken > Opslaan > Klaar!

Aline Muylaert avatar
Geschreven door Aline Muylaert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Volg de onderstaande stappen om je gebruikersgegevens bij te werken en te verwijderen:

1. Klik op je Profiel in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op 'Mijn instellingen' .

2. Bewerk je profielgegevens en -data op je profielpagina. Merk op dat je naam en profielfoto gezien kunnen worden door andere gebruikers op het platform.

3. Klik op de rode knop 'Wijzigingen opslaan' om ervoor te zorgen dat alle wijzigingen worden opgeslagen. Er zou een groene tekst moeten verschijnen met de tekst "Je profiel is opgeslagen" om dit te bevestigen.

4. Je kunt er op elk moment voor kiezen om optionele gegevens te verwijderen als je je er niet meer prettig bij voelt om ze te delen. Je kunt er ook voor kiezen om je account te verwijderen als je niet langer wilt deelnemen aan het platform. Als je je oude account hebt verwijderd maar later om wat voor reden dan ook weer lid wilt worden, kun je op elk moment een nieuw profiel aanmaken met hetzelfde e-mailadres en dezelfde gegevens.

Uitzondering: Als ID-verificatie is ingeschakeld op het platform door de beheerders (om je identiteit te verifiëren), kunnen sommige registratievelden hieraan worden gekoppeld en vooraf worden ingevuld, en kunnen daarom niet worden gewijzigd. Als we bijvoorbeeld je woonplaats ontvangen via ID-verificatie, om te controleren of je inwoner bent van stad X, kun je deze informatie niet wijzigen.