Vragen ivm beheer van gebruikers
Kan een deelnemer zijn gebruikersgegevens wijzigen?

Deelnemers kunnen hun gebruikersgegevens (details) op elk moment wijzigen of verwijderen in hun profielinstellingen.

Aline Muylaert avatar
Geschreven door Aline Muylaert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ja, deelnemers kunnen hun gebruikersgegevens (details) op elk moment wijzigen of verwijderen door naar hun profiel te gaan. Als gebruikers zich ongemakkelijk voelen bij het delen van bepaalde gegevens, kunnen ze ervoor kiezen om alle optionele gegevens te verwijderen of hun account te verwijderen als ze niet langer willen deelnemen en hun account online en openbaar wil blijven.

Als ID-verificatie echter is ingeschakeld op je platform (om de identiteit van deelnemers te verifiëren), kunnen sommige registratievelden hieraan worden gekoppeld en vooraf worden ingevuld, en kunnen ze daarom niet worden gewijzigd. Als je bijvoorbeeld gegevens verkrijgt over de woonplaats van een gebruiker via ID-verificatie om te verifiëren of hij lid is van gemeenschap X, dan kan hij deze informatie niet wijzigen.

Om hun gegevens te wijzigen, kunnen ze de onderstaande stappen volgen:

1. Klik op je Profiel in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op 'Mijn instellingen'.

2. Bewerk je profielgegevens en -data op je profielpagina. Merk op dat je naam en profielfoto gezien kunnen worden door andere gebruikers op het platform.

3. Klik op de rode knop 'Wijzigingen opslaan' om ervoor te zorgen dat alle wijzigingen worden opgeslagen. Er zou een groene tekst moeten verschijnen met de tekst "Je profiel is opgeslagen" om dit te bevestigen.

Heb je nog vragen of heb je hulp nodig? Stuur ons een bericht op support@citizenlab.co!