Artikelen voor platformbezoekers en deelnemers
Hoe kan ik een idee of input vinden, posten, stemmen en becommentariëren op het platform?
Hoe kan ik een idee of input vinden, posten, stemmen en becommentariëren op het platform?

Hoe bij te dragen aan een project en mee te denken met andere gebruikers

Stijn Zwarts avatar
Geschreven door Stijn Zwarts
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn verschillende manieren om deel te nemen aan projecten op dit platform, afhankelijk van de methode die de beheerder van het platform heeft gekozen. De meest gebruikte methode is het verzamelen van input of feedback over een bepaald onderwerp.

Als je aan zo'n project wilt meedoen, kun je dat doen:

• Post een idee en geef directe input

• Stemmen op de input van iemand anders of op de suggesties van de platformbeheerder

• Commentaar geven op de input van iemand anders of op de suggesties van de platformbeheerder

Post een idee en geef directe input

Om een idee of input te posten, klik je op de knop aan de rechterkant van het scherm met de tekst 'Dien je idee in' of 'Voeg een bijdrage/optie/commentaar/project/vraag toe' (afhankelijk van hoe je input in het project genoemd wordt).

Na het klikken op deze knop verschijnt het invulformulier op je scherm met velden om in te vullen, zoals een titel, een beschrijving en meer informatie als dat nodig is voor het project.

In sommige projecten kun je je invoer toevoegen aan een kaart en vastpinnen op een specifieke locatie. Bij dit soort projecten heb je 2 manieren om je input in te sturen.

1. Je kunt de stappen volgen zoals hierboven beschreven en coördinaten of een straatnaam invullen onder 'Locatie' in het invoerformulier.

2. Klik op de kaart en houd vast op de locatie waar je je invoer wilt vastzetten. Er verschijnt een knop met 'Dien je idee in'.

Als je alleen kunt stemmen of reageren op input, vind je geen knop om een bijdrage of idee toe te voegen. Hieronder kun je lezen hoe je kunt stemmen of reageren op input.

Stemmen over input

Als stemmen op input van anderen is ingeschakeld, zie je een duim-omhoog knop. Als je erop klikt, heb je voor dat idee gestemd. In sommige projecten is down-voting ingeschakeld. Om te down-voten kun je op een thumb-down knop drukken.

Als je een stem ongedaan wilt maken, klik je gewoon weer op de knop met het duimpje omhoog. Het aantal keren dat je kunt stemmen kan verschillen en hangt af van de keuzes die de beheerder van het platform heeft gemaakt.

Commentaar op invoer

Als commentaar op invoer is ingeschakeld, zie je bij elke invoer een tekstballon. Als je op deze bel klikt, verschijnt de invoerpagina op je scherm. Als je naar beneden scrolt naar 'Commentaar' kun je je commentaar achterlaten. Als je de auteur van het bericht rechtstreeks wilt aanspreken, kun je hem of haar taggen met '@' in je reactie.

Een bepaalde post zoeken

Je kunt de zoekbalk links boven alle ingangen gebruiken om een bepaald bericht te vinden.