Een extern enquêteproject maken

Sluit je enquête in vanuit Typeform, Google Forms, Enalyzer, Qualtrics, MS Forms, SurveyXact, SurveyMonkey, Snap Surveys of SmartSurvey.

Stijn Zwarts avatar
Geschreven door Stijn Zwarts
Deze week bijgewerkt

Je kunt een externe enquête insluiten in je project of projecttijdlijnfase. De enquêtetools die een CitizenLab platform toestaat om in te sluiten zijn Typeform, Google Forms, Enalyzer, Qualtrics, MS Forms, SurveyXact, SurveyMonkey, Snap Surveys en SmartSurvey. Merk op dat de gegevens van deze enquêtes niet automatisch beschikbaar zijn voor analyse op het CL platform.

Typeform en Google Forms zijn automatisch ingeschakeld op je platform. Als je een van de andere tools wilt gebruiken, neem dan contact op met support via de chatbubbel in het beheerderspaneel en wij zorgen ervoor dat de door jou gekozen tool wordt geactiveerd.

Toegang tot deze functie is afhankelijk van je abonnement.

Een enquête insluiten in je project(fase)

STAP 1: Kies je externe enquêtetool en maak je enquête.

Typeform is de externe enquêtetool die we aanbevelen vanwege de mogelijkheden van de tool en omdat je met onze platformintegratie je gebruikersregistratiegegevens kunt koppelen aan de enquêteresultaten van Typeform. Je kunt de Typeform enquêtegegevens ook rechtstreeks van je platform downloaden, wat niet mogelijk is met Google Forms of een van de andere enquêtetools. Ga naar dit support artikel over Typeform.

Bij alle andere tools moet je een eigen account aanmaken en de gegevens vanuit dat account beheren. We bieden niet meer ondersteuning voor de externe tools dan beschreven in dit support artikel.

Met elke tool kun je een deelbare link krijgen die je gemakkelijk kunt kopiëren-plakken naar je project of projecttijdlijnfase.

STAP 2: Zet je enquêteproject(fase) op op het platform

Om een enquête op te zetten op je platform, maak je een nieuw project of een nieuwe fase in de tijdlijn van een project. Selecteer "Een externe enquête embedden" als participatiemethode.

Je wordt gevraagd om te selecteren welke dienst, d.w.z. enquêteprogramma, je wilt gebruiken: (Typeform, Google Forms, …) en om een "insluitings-URL" in te voeren. Hieronder geven we meer details over hoe deze embed url er per tool precies uit moet zien.

De insluitings-URL is in wezen de link naar de enquête die je hebt gemaakt in Typeform, Google Form of een van de andere enquêteprogramma's.

Je moet je enquêtelink klaar hebben wanneer je je project maakt - deze kan niet leeg gelaten worden en later toegevoegd worden. Als je je enquête nog niet wilt publiceren, kun je je project op "Concept" zetten.

Als je wijzigingen aanbrengt in je enquête nadat je de link hebt ingesloten, worden die wijzigingen automatisch getoond in de enquête op je platform.

STAP 3: Copy-paste je enquête url in het kader "Embed URL" en klik op opslaan

STAP 4: - alleen voor Typeform enquêtes - koppel registratiegegevens van gebruikers aan je enquêtegegevens

Merk op dat Typeform het enige externe enquêteprogramma is waarmee we aangepaste variabelen kunnen doorgeven aan ingesloten enquêtes op je CitizenLab platform. Dit betekent dat

• Typeform het enige enquêteprogramma is waarmee we onzichtbaar de e-mail van gebruikers kunnen volgen als ze zijn ingelogd op het platform terwijl ze de enquête invullen. Alle andere externe enquêtetools staan ons niet toe je enquêtegegevens te koppelen aan je gebruikersregistratiegegevens op het platform.

• Alleen als je Typeform gebruikt, zijn de enquêteresultaten direct te downloaden op het platform en kunnen de gegevens van je platform gekoppeld worden aan de antwoorden op de enquête.

Als een geregistreerde gebruiker een Typeform enquête invult, kun je automatisch hun e-mail of hun gebruikers-ID toevoegen aan de enquêteresultaten, door een 'verborgen veld' op te nemen bij het maken van je enquête. Deze verborgen velden voegen automatisch de registratiegegevens van de gebruiker (e-mail of gebruikers-ID) toe aan de enquêteresultaten. Lees hier meer over hoe je verborgen velden kunt opnemen in een Typeform enquête.

De insluitings-URL van je enquêtetool krijgen

De URL voor het insluiten van de enquête uit Google Forms halen

In je Google Forms Enquête kun je de insluitings-URL vinden door op de knop "Verzenden" voor je enquête te klikken. Je komt dan op een formulier waar je aangeeft waar je je formulier naartoe wilt sturen. Selecteer het tabblad met het < > pictogram en kopieer de "Embed HTML" link.

Belangrijk: je moet deze link enigszins bewerken door het eerste deel van de link met de tekst <iframe = src=" te verwijderen en het laatste deel van de link (vanaf " width=) te verwijderen.

De URL voor het insluiten van de enquête die je kopieert, zou bijvoorbeeld https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfWc-llHDTkiyyM8ih-NNyfzqjjilVA73cLUOWISq0uMFV0Q/viewform?embedded=truekunnen zijn.

(het eerste deel (<iframe = src=") en het resterende deel (vanaf " width=) zijn verwijderd)

TIP: Als je lineaire schalen gebruikt in Google Forms, probeer die dan te beperken tot 6 opties (bijvoorbeeld van 0 tot 5) om een optimale mobiele ervaring voor je enquête te krijgen.

De URL voor het insluiten van de enquête uit een SurveyXact halen

Selecteer in je SurveyXact-enquête 'zelf maken' in het menu 'Distributie'. Klik op 'Zelf aanmaken inschakelen' en klik op het tabblad 'Link'. Kopieer de daar getoonde link.

Voor dit voorbeeld is de link om te delen http://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=2H8CQ8F392C1.

Plak de link in je project(fase).

Zie je SurveyXact niet als een van de opties in je enquêteproject? Neem contact op met ons Support Team via de chatbubbel in het beheerderspaneel.

De URL voor het insluiten van de enquête uit Enalyzer halen

Klik in je Enalyzer Enquête op de "Share Link" om je insluitings-URL te kopiëren.

Voor dit voorbeeld is de link om te delen https://surveys.enalyzer.com?pid=k4pubfm4.

Plak de link in je project(fase). Zie je Enalyzer niet als een van de opties in je Enquêteproject? Neem contact op met ons Support Team via de chatbubbel in het beheerderspaneel.

De URL voor het insluiten van een enquête uit een SmartSurvey ophalen

Normaal gesproken kun je gewoon de link insluiten die je kunt vinden op het tabblad "verzamelen".

Maar als dit niet werkt, moet je in het tabblad "Verzamelen" rechtsonder in de bovenstaande schermafbeelding op "Web Embed" drukken. Je krijgt dit scherm te zien en klik op "my embed code is not working" (mijn insluitcode werkt niet) en gebruik de nieuwe link in de code die lijkt op de vorige link: