Welke gegevens kun je exporteren vanaf je platform?

Hoe exporteer je de verschillende soorten gegevens die op het platform worden verzameld?

Aline Muylaert avatar
Geschreven door Aline Muylaert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je het platform hebt, heb je het voordeel dat je meer en betere gegevens over je gebruikers kunt verzamelen om ze uiteindelijk beter te begrijpen. Dit artikel beschrijft de verschillende soorten gegevens die op het platform worden verzameld en die geëxporteerd kunnen worden, en legt uit hoe je dat precies kunt doen.

1. Uitnodiging gegevens

• Door naar het tabblad Uitnodigingen > 'Alle uitnodigingen' te gaan in het beheerderspaneel, kun je ook de lijst van alle mensen en gebruikers die je hebt uitgenodigd op het platform exporteren naar een Excel spreadsheet. Dit genereert ook unieke uitnodigingscodes waarmee je uitnodigingen (offline of online) naar bepaalde groepen in je gemeenschap kunt sturen.

2. Registratiegegevens gebruiker

• Door naar het tabblad Gebruikers op het beheerderspaneel te gaan, kun je de gegevens van alle gebruikers exporteren, van alle gebruikers van een handmatige of slimme groep, of een handmatige selectie van individuele gebruikers.

• Dit exporteert gegevens zoals hun gebruikers-ID, basisregistratiegegevens, URL naar hun profiel, aanmaakdatum van hun account, enz.

3. Workshops gegevens (chatgegevens = uitzondering)

• Als je klaar bent met de workshop, kun je alle input exporteren die je hebt gekregen via de peilingen, de Q&A kaarten en de inputconclusies.

• Klik gewoon op het pictogram "Gegevens exporteren" in het bovenste paneel en er wordt automatisch een Excel-spreadsheet gedownload met een tabblad voor elke stap/fase in je workshop.

• Opmerking: De uitzondering is dat je geen chatgegevens kunt exporteren vanuit je workshops.

4. Input (berichten/ideeën, commentaar)

• Als je naar het tabblad 'Invoerbeheer' op de beheerdersnavigatiebalk aan de linkerkant gaat, zie je dat je ook de optie en mogelijkheid hebt om gegevens over geselecteerde berichten, inclusief opmerkingen van hun geselecteerde bericht, te exporteren naar een Excel-bestand.

5. Enquête- en opiniepeilingsgegevens

• Je kunt ook gegevens van peilingen exporteren door simpelweg naar het tabblad 'Peiling' te gaan in de peilingfase van je project en op de knop Gegevens exporteren te klikken.

• Opmerking: Op dit moment zijn er geen manieren om gegevens van meerdere peilingen uit meerdere projecten tegelijk te selecteren en te exporteren.

• Voor enquêtes is er een optie om de gegevens te exporteren vanuit het enquêteprogramma dat je hebt gekozen (bijv. Typeform of Google Forms).

• Als je een Typeform enquête gebruikt, kun je de enquêteresultaten exporteren in het beheerpaneel van je project op het tabblad 'Enquête' van die fase. De export van enquêteresultaten bevat gegevens zoals:

• Ingediend op: Dag en tijd waarop de gebruiker zijn of haar antwoorden heeft ingediend

• Begonnen op: Dag en tijd waarop de gebruiker de eerste enquêtevraag heeft geopend

• 1 kolom per enquêtevraag

• Verborgen velden, als je die hebt geactiveerd (waarmee automatisch de gebruikers-ID en/of de naam van de deelnemer aan de enquête wordt vastgelegd)