Anonieme deelname mogelijk maken

Stel de mate van anonimiteit in en geef bewoners de mogelijkheid om hun identiteit te verbergen.

Stijn Zwarts avatar
Geschreven door Stijn Zwarts
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Anonieme deelname toestaan kan inclusiviteit bevorderen, en gebruikers aanmoedigen om hun ideeën en meningen vrij te uiten. Platform- en projectbeheerders kunnen de mate van anonimiteit instellen en bewoners de mogelijkheid bieden hun identiteit te verbergen. In dit artikel verkennen we de functionaliteit van deze betafunctie:

Twee soorten anonimiteit

• Vrijwillige anonimiteit, die van toepassing is op ideeënverzameling, reacties en voorstellen → door dit in te schakelen geef je gebruikers de mogelijkheid om anoniem te posten. Als je je zorgen maakt over de bereidheid van sommige bewoners om aan een project deel te nemen omdat andere gebruikers weten wie ze zijn, kun je overwegen deze functie voor dat specifieke project in te schakelen om de inclusiviteit te maximaliseren.

• Verplichte anonimiteit, die van toepassing is op enquêtes van de ingebouwde enquête tool die vereisen dat alle gebruikersgegevens worden geanonimiseerd.

Voorbeeld van de gesprekken die de functie naar verwachting zal ontsluiten.

Voorbeeld van de gesprekken die de functie naar verwachting zal ontsluiten.

In te stellen op faseniveau

De aan/uit knop voor anonimisering bevindt zich onder de instellingen voor de projectfase, of de voorstellenmodule. Platform- en projectbeheerders kunnen instellen of het in een projectfase is toegestaan om anoniem te reageren, ideeën in te dienen en voorstellen te doen. Deze flexibiliteit maakt maatwerk mogelijk op basis van projecteisen en -behoeften.

Platform- en projectbeheerders kunnen anonieme deelname voor ideeënverzameling per fase mogelijk maken. Als de knop is ingeschakeld, kunnen gebruikers ervoor kiezen hun bijdragen (ideeën of reacties) te anonimiseren

De anonimisering is standaard niet ingeschakeld in de projectfases bij ideeënverzameling en enquêtes, en bij voorstellen. Het is aan jou om te beslissen of je het voor een bepaald project wilt inschakelen.

Wanneer anonieme bijdragen, voorstellen of reacties voor een fase/project zijn ingeschakeld, hebben gebruikers de keuze om hun identiteit te verbergen voor andere gebruikers en de beheerders en moderatoren van het platform. Deze anonimiteit kan worden gehandhaafd tijdens verschillende interacties, zoals het indienen van of reageren op reacties, het delen van ideeën, of het voorstellen van oplossingen.

Anonieme gebruikersgegevens

Wanneer een gebruiker ervoor kiest om anoniem te posten of een reactie te plaatsen, wordt diens inzending niet gekoppeld aan diens gebruikersgegevens. Dit betekent dat noch andere gebruikers, noch platformbeheerders de gebruikersbijdrage kunnen koppelen aan het gebruikersprofiel.

Inhoudelijke moderatie

Ongeacht of auteurs ervoor kiezen om anoniem te posten of niet, platform- en projectbeheerders zullen de mogelijkheid hebben om alle inhoud te modereren, inclusief bijdragen, reacties en voorstellen. Het platform is uitgerust met een scheldwoordenfilter en detectoren voor ongepaste inhoud, die onafhankelijk van de anonimiseringsinstellingen voor een project werken. Dit zorgt ervoor dat de inhoudelijke moderatie consistent en effectief blijft, zodat een veilige en respectvolle omgeving voor alle deelnemers behouden blijft.

Telkens wanneer een bewoner ervoor kiest anoniem te posten, wanneer dat voor die fase is toegestaan, wordt dit bericht getoond.