Projecten, ideeën, gebieden of tags volgen

Houd bezoekers op de hoogte door ze de optie te geven om een aantal belangrijke elementen te volgen.

Stijn Zwarts avatar
Geschreven door Stijn Zwarts
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om het voor bezoekers van je platform makkelijker te maken om op de hoogte te blijven, hebben ze de optie om een aantal belangrijke elementen te volgen. Als ze die volgen, krijgen ze belangrijke updates toegestuurd. Gebruikers kunnen alle items die ze volgen altijd beheren vanaf hun gebruikersprofiel, maar ook door ze te ontvolgen vanaf de pagina van het item.

Bezoekers worden gevraagd om hun e-mail achter te laten en te bevestigen om te beginnen met volgen. Dit houdt de drempel laag, maar geeft ze een eenvoudige manier om updates te ontvangen.

Welke communicatie zal dit teweegbrengen?

Gebruikers ontvangen updates over projecten, ideeën, voorstellen, gebieden en tags:

• Project: wanneer het project een nieuwe fase ingaat (als de e-mail 'nieuwe fase' is ingeschakeld. Je kunt dit op het hele platform inschakelen of in de instellingen van elke fase)

• Idee & Voorstel: wanneer het idee een nieuwe update of statuswijziging krijgt. We waarschuwen gebruikers niet voor elke opmerking, dit gebeurt alleen als je actief deelneemt aan het gesprek.

• Gebied & tag: wanneer er een nieuw project wordt gelanceerd in een gebied of tag van jouw interesse.

Automatisch volgen

Zodra een gebruiker deelneemt in een project, door een idee of voorstel te plaatsen, te liken of erop te reageren, wordt diegene automatisch een volger.

Slimme groepen

Je kunt slimme groepen maken met het kenmerk 'Volgen'. Hiermee kun je handmatige e-mails naar alle volgers sturen.

Leg de interesse van gebruikers vast tijdens het registreren

Je kunt gebruikers tijdens het registratieproces vragen om hun interesses te delen. Ga naar Instellingen → Registratie en schakel dit in om ervoor te zorgen dat gebruikers kunnen beginnen met het volgen van gebieden en tags tijdens het registreren. Dit helpt enorm als je een nieuw project wilt lanceren en een bestaande groep gebruikers van het platform wilt betrekken.

Heb je nog vragen of hulp nodig? Neem contact op met ons Support Team via de chatbubbel. 💬