Kom i dialog med jeres borgere
Emails, invitations and texting
Udsendelse af e-mails til dine brugere og opfølgning på resultaterne
Udsendelse af e-mails til dine brugere og opfølgning på resultaterne

Med e-mail-værktøjet kan du nemt kontakte brugere, der er knyttet til et bestemt projekt - og følge op på resultaterne.

Søren Kielgast avatar
Skrevet af Søren Kielgast
Opdateret over en uge siden

Via fanen "E-mails" i dit administrationspanel kan du oprette, redigere og følge op på e-mailkampagner til dine brugere. Lad os guide dig gennem disse 3 nemme trin:

1. Opret en kampagne

2. Vis et eksempel, rediger og test

3. Måling af resultaterne

1. Opret en kampagne

Når du har klikket på knappen "Opret en kampagne", kan du begynde at gøre præcis det. Der er flere kampagneaspekter, der skal defineres.

Hvem?

• Fra: Hvem sender kampagnen ud? Hvem vil modtagerne se som forfatteren af e-mailen? Du har valget mellem en person eller navnet på din kommune eller organisation.

• Til: Hvem vil modtage din e-mail-kampagne? Som administrator kan du vælge mellem alle brugere eller en eller flere eksisterende grupper. Som projektleder kan du vælge mellem de brugergrupper, der har adgang til dit eller dine projekter.

• Svar skal gå til: Hvis en bruger ønsker at svare på din e-mail-kampagne, hvem skal så modtage dette svar?

Hvad?

• E-mail-emne: Hvilken tekstlinje vil modtagerne se i deres indbakke? Gør den tydelig, engagerende og personlig.

• E-mail-besked: Dette er hovedparten af din e-mail-kampagne. Definer teksten, giv den et flot layout, tilføj billeder og hyperlinks, ... Den tilbyder også et begrænset antal muligheder for personlig tilpasning. Ved at tilføje {{first_name}} og/eller {{last_name}} får alle modtagere en e-mail med deres eget navn vist.

• Overskrift og sidefod: Hvad vil blive vist over og under din e-mail-tekst? Disse elementer er faste. Overskriften er altid logoet for din platform. Og footer omhandler alle nødvendige oplysninger og juridiske vilkår, når du sender e-mailkampagner (GDPR og andet).

Bruger du en flersproget platform? Så er der indtastningsfelter til alle sprog.

Er du klar? Tryk på Fortsæt, og du vil gå videre til forhåndsvisningen. Har du brug for lidt tid til at diskutere e-mailkampagnen internt eller til at uddybe den lidt mere? Intet problem, når du klikker på "Fortsæt", bliver din kampagne gemt som et udkast og kan til enhver tid gennemgås og redigeres, inden den sendes ud.

2. Vis et eksempel, rediger og test

Når du klikker på "Fortsæt", når du opretter en ny kampagne, eller på "Administrer" på din kampagneoversigtsside, får du et eksempel på, hvordan e-mailen vil se ud for dine brugere.

Vil du være sikker på, at alting fungerer fint? Klik på "Send en test-e-mail" for at sende denne kampagne til din egen e-mailadresse.

Har du fundet ting, der skal ændres? Ved at klikke på "Rediger" får du mulighed for at ændre det, der er nødvendigt.

Er du klar? Klik på "Send nu" for at sende din kampagne til alle de valgte brugergrupper. Læn dig tilbage, slap af, og begynd at måle dine resultater!

3. Måling af resultaterne

På oversigtssiden "Brugerdefinerede e-mail-kampagner" finder du alle udkast og sendte kampagner.

Hvis du klikker på "Statistik" for hver sendt kampagne, får du en oversigt over kampagnens resultater. Hvor mange af e-mailene blev sendt og leveret? Hvor mange blev faktisk åbnet? Og hvor stor en procentdel af brugerne klikkede på et link, som du angav i e-mailen?

Nedenfor vises en liste over alle modtagere og deres aktuelle status.

Denne statistikside giver dig mulighed for at eksperimentere med e-mail-kampagner, lære, hvad der virker og ikke virker, og optimere din tilgang til hver ny kampagne, du sender ud.

Hvis du har spørgsmål om, hvordan og hvornår du skal bruge denne e-mail-funktion, er du velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig gerne! Send mail til: support@citizenlab.co.