Oprettelse og tilpasning af dine projekter

Design dit projekt efter dine behov: Vælg din deltagelsesmetode, brug en tidslinje, tilføj begivenheder, og tilpas inputformularen.

Stijn Zwarts avatar
Skrevet af Stijn Zwarts
Opdateret over en uge siden

Du kan oprette et projekt ved at starte helt fra bunden eller starte fra en skabelon. Når du har oprettet et projekt, kan du begynde at opbygge og tilpasse det ved at tilføje faser i tidslinjen, projektmærker, beskrivelser, billeder, organisere dine projekter i mapper, indstille adgangsrettigheder osv.…

Tidslinjen og oprettelse af din første fase

En tidslinje giver brugerne mulighed for at få et hurtigt overblik over kronologien i din deltagelsesproces. Faser er de forskellige trin i processen, der normalt går fra en bred crowdsourcing af input over finpudsning og til definitionen af de endelige forslag.

Når du har oprettet dit "projekt", skal du konfigurere din første fase. Ethvert projekt har mindst én fase. Hvis du kun tilføjer én fase uden slutdato, vil projektet bare fungere som et kontinuerligt projekt.

Så snart du tilføjer flere faser eller tilføjer en slutdato til din første fase, vil tidslinjen blive vist.

Du kan tilføje så mange faser til et projekt, som du ønsker. At tilføje en ny fase er så enkelt som at klikke på +-knappen ved siden af den sidste fase på din tidslinje. Når du vil redigere eller se fasen og informationen for den linkede metode, skal du bare klikke på fasen på tidslinjen.

Pr. fase: Giv korte og handlingsorienterede titler og beskrivelser, der er klare, præcise og detaljerede, så deltagerne ved, hvad de skal gøre og forvente i hver fase.

Projektindstillinger - Tilpasning med billeder og beskrivelser

Alle indstillinger relateret til projektet kan findes i project settings, som du åbner fra knappen i øverste højre hjørne.

Hvert projekt har en kort projektbeskrivelse, som sammen med et projektbillede vises på hjemmesiden. Denne og andre indstillinger defineres i projektindstillingerne via fanerne 'General' og 'Description' . Du kan tilpasse din længere projektbeskrivelse fuldt ud ved hjælp af wysiwyg-editorindstillingerne eller ved at bruge indholdsbyggeren.

Projektindstillinger - Tilpasning af dine projekttags

Uanset om du genererer snesevis, hundredvis eller endda tusindvis af idéer via din platform, hjælper det at have en god metode til at kategorisere, filtrere og finde idéer, der relaterer til specifikke tags. Dette er muligt med vores tag-funktionalitet, som giver dig og brugerne mulighed for at kategorisere input.

Hvert CitizenLab-idéprojekt leveres med en liste over foruddefinerede "standard"-tags, som folk kan vælge imellem, før de indsender deres idé (ved hjælp af "input-formularen").

Du kan tilføje og slette de tags, der kan tildeles til indlæg i dette projekt. Hvis du ønsker at tilføje yderligere projekttags, kan du gøre det i den såkaldte Tag Manager i "Indstillinger" på din platform. Projektmærker skal tilføjes her, før de kan tilføjes til de enkelte projekter!

Du kan specificere de tags, der vises for hvert af dine ideation-projekter, ved at gå til Project Settings. Der er en fane, der hedder 'Projekttags' - her kan du tilføje, slette og ændre rækkefølgen af tags for dette projekt.

Bemærk: Hvis du sletter et tag fra projektet, beholder de idéer, der allerede er blevet tagget med, deres tags. Du kan fjerne tags manuelt under fanen Input Manager, eller hvis du ønsker at slette alle referencer til tagget fra alle dine projekter, kan du slette det fra panelet Indstillinger i administrationspanelet.

Du kan angive, om du vil aktivere tags, og om tags er et valgfrit eller påkrævet felt i formularbyggeren, når du redigerer din inputformular.

Tilpasning af indtastningsformularen

Tilpasning af inputformularen gælder kun for projekter, hvor du indsamler input og/eller feedback.

Husk, at et projekt kun har én inputformular, men du kan konfigurere den fra hver fase, der bruger inputformularen.

Faser & Metoder

Når du har tilføjet alle faserne, vises de alle på ét sted, så du nemt kan få adgang til, redigere eller slette de forskellige faser.

For hver fase kan du vælge deltagelsesmetode, dvs. du vælger, hvad du præcist ønsker, at dine brugere skal gøre i denne fase: skrive idéer, kommentere eller stemme på spørgsmål, udfylde en undersøgelse, ændre denne indstilling for hver fase for sig ved at fjerne markeringen af felterne:

Projektindstillinger - Tilføjelse af en begivenhed til dit projekt

Du kan finde begivenhederne i projektindstillinger, da begivenhederne ikke er direkte relateret til en fase, men altid til hovedprojektet. Begivenheder giver dig mulighed for at forbinde din proces med begivenheder, der finder sted uden for platformen, f.eks. en lanceringsbegivenhed, offline deltagelsessessioner, temarelaterede begivenheder eller offentliggørelsen af de endelige konklusioner.

Begivenheder vises i en kortvisning under tidslinjen og separat i en fane på projektsiden. Vi viser stadig de relevante begivenheder for hver fase (der sker, når fasen er aktiv) i den pågældende fase.

Brug af projektfiltre til at strukturere projekter på din hjemmeside

Besøgende på platformen kan filtrere projekterne efter deres status, geografiske områder eller "tags".

Hvis din platform har flere engagementsprojekter, giver denne løsning de besøgende mulighed for lettere at finde relevante projekter, og du kan vejlede dem i at engagere sig i forskellige projekter.

Statusfaner

Projekterne vil blive filtreret i de forskellige faner for at gøre det lettere for de besøgende at bruge dem. De besøgende vil kunne skifte mellem aktive, arkiverede eller alle projekter og hurtigt få adgang til dem.

Når du sætter et projekt på "Arkiveret" i administrationspanelet, flyttes det automatisk til "Arkiveret" på hjemmesiden.

Filtre

De besøgende kan filtrere projekterne nedenfor ved at vælge bestemte "Tags" og "Områder". Dette hjælper de besøgende med at filtrere kun de projekter, der er relevante for bestemte "tags", "områder" eller kombinationer af begge dele. Besøgende kan nemt udforske de projekter, de er interesserede i, baseret på tags eller områder, finde projekterne hurtigere og begynde at engagere sig.

Som administrator kan du tildele projekter "Områder" og "Tags". For at gøre dette - besøg Admin panel > Project > Edit > Project Settings > General. Under indstillingen "Generelt" for et projekt kan du tildele "Tags" og "Områdefilter", som er relevante for projektet.

Admin kan definere terminologier og tilføje nye elementer af "Områder" eller "Tags" under platformens "Indstillinger". Du kan gøre dette på administrationspanelet > Indstillinger. Under "Tag Manager" kan du indstille, hvordan ordet "Tags" skal vises i filteret på forsiden, og tilføje nye "Tag"-elementer. Som et eksempel kan "Tags" defineres som afdelinger, emner og strategiske initiativer.

Under "Områder" kan du indstille, hvordan geografiske områder i forsidefilteret skal vises, og tilføje nye "Område"-elementer. Som et eksempel: "Områder" kan defineres som kvarterer, bydele og byer.

Organisering af dine projekter i mapper

Når der er mange projekter i gang, kan det hjælpe med at skabe klarhed ved at give en klar struktur over de forskellige ting, der er i gang, og hvor de falder på plads.

Der er mange måder, du kan bruge mapper til at administrere dine projekter på, og det hele starter med at tænke over, hvorfor de overhovedet bruges. Nedenfor har vi givet nogle eksempler og idéer til, hvordan du kan bruge dem:

1. Organisering af flere metoder i 1 mappe

I situationer, hvor du har et projekt, hvor du ønsker at bruge mere end én inddragelsesmetode (f.eks. undersøgelser og afstemninger og participatorisk budgettering), kan du oprette flere projekter og kategorisere dem under én mappe. Derfor repræsenterer "mappen" så "hovedprojektet", og hvert "projekt" repræsenterer nu hver enkelt indsatsmetode, der anvendes i stedet.

2. Organisering efter politikområder, temaer eller distrikter

Du kan også bruge mapper til at organisere dine projekter efter bestemte politikområder, temaer eller kvarterer. Du kan f.eks. organisere din platform med projekter under bredere "projektparaplyer" såsom sundhed & sikkerhed, uddannelse, miljø & bæredygtighed, transport osv. Alternativt kan du også oprette mapper til at gemme alle projekter, der vedrører bestemte distrikter. På den måde bliver det nemmere for både dig og brugerne at vide, hvad du arbejder på, og nemt at få mere at vide om det.

3. Ideer til alternative anvendelser af projekter og mapper

Selv om projekter er nyttige til at indsamle input til nye idéer og forslag, betyder det ikke, at de ikke kan bruges til andre formål. F.eks. kan projekter også bruges som dedikerede rum til at indsamle feedback om offentlige tjenester eller rum til at engagere fællesskabscentreret forskning for at bestille og undersøge lokale spørgsmål. Når alt kommer til alt er projekter og mapper blot lærreder og skabeloner, som du kan male og skabe din egen platform - så vær ikke bange for at eksperimentere!

Eksempel på projektmapper set fra en administrators perspektiv

Rettigheder til mapper

Du kan også invitere folk til at hjælpe med at administrere dine mapper (og projekterne i dem) ved at klikke på projektmappen og gå til "Tilladelser". Derefter skal du blot tilføje deres e-mails i tekstboksen for at gøre dem til "mappeadministratorer".

Mappeadministratorer kan redigere mappebeskrivelsen, oprette nye projekter i mappen og have projektstyringsrettigheder over alle projekter i mappen. De kan dog ikke slette projekter, og de har ikke adgang til projekter, der ikke ligger i deres mappe.

Bemærkninger om den nuværende funktionalitet:

• Du kan ikke have mapper i mapper.

• Mapper har ikke tidslinjer

• Mappekort vises ikke på samme måde som andre projektkort på projektets hjemmeside (der er ikke angivet et tidspunkt eller antallet af kommentarer og deltagere).

• Mapper kan ikke tilpasses til en afdeling eller et projekt

• Du kan ikke oprette smarte grupper af personer, der har deltaget i en mappe, du skal vælge alle projekter, der er i mappen.

Ændring af et projekts URL

Som standard er slug'en (den del efter "/projects/") projektets titel. Dette kan ændres i Project Settings. Du kan også ændre dette for mapper. Gå til Rediger mappe og gå til "Indstillinger" og udfyld din ønskede slug under "URL".

Dette er ikke muligt for input eller idéer.

"Lokalitets- og sprogdelen" af URL'en

Da vi tilbyder forskellige sprog på platformen, er det nødvendigt at angive "lokalitet og sprogdel" eller url'en ("/en-CA/" eller "/fr-BE/").

Når du deler url'en, kan du dog fjerne "lokalitets- og sprogdelen" af url'en, når du deler den.

Efter: website.en/project/make-the-city-centre-more-lively

Bemærk:

• Du kan udelade lokalitet og sprog, når du sender url'en. Den vil dog dukke op igen, når de kommer til websiden.

• Du kan ikke slette afsnittet "/project/" eller "/folder/" på url'en.

• Vi kan oprette en omdirigering for dig. Hvis du ønsker at dele et link, der ser således ud website.de-de-CA/projekt/gør-bymidten- mere-levende , kan vi f.eks. oprette en omdirigering fra website.de-de-lively-city-centre. Kontakt support via chat-knappen i administrationspanelet, hvis du ønsker at bruge dette i et projekt eller en mappe.