Sådan administrerer, blokerer og sletter du brugere og eksporterer brugerdata
Sådan administrerer, blokerer og sletter du brugere og eksporterer brugerdata

Opdag, hvad vores brugeradministrationsfunktion kan gøre for dig

Stijn Zwarts avatar
Skrevet af Stijn Zwarts
Opdateret i denne uge

Afsnittet 'Brugere' i din platforms administratorpanel er dit udgangspunkt for at administrere, eksportere, blokere og slette brugerdata. Kun platformsadministratorer har adgang til denne sektion, projekt- eller mappeadministratorer har ikke.

Administrer brugere

Oprettelse af grupper

Du kan administrere dine deltagere ved at oprette grupper i den venstre grå kolonne ved at klikke på '+'-ikonet.

• Manuelle grupper: Tilføj manuelt deltagere til gruppen.

• Smarte grupper: Definér betingelser for medlemskab, og når deltagerne opfylder dem, bliver de automatisk tilføjet til gruppen.

Når du har oprettet brugergrupper, kan du finde de samlede data for deres medlemmer i dit dashboard ved at filtrere på gruppe:

• Deres handlinger og adfærd på platformen kan ses på fanen 'Bruger' under 'Dashboard'.

Tildeling af administratorrettigheder

Sektionen 'Brugere' er også det sted, hvor du kan give folk fulde administratorrettigheder til din platform. Det gør du ved at søge efter den pågældende person og klikke på de tre prikker til højre ud for hver bruger i kolonnen 'muligheder'.

Alle platformsadministratorer og projektmoderatorer placeres automatisk i gruppen 'Admins & managers'. Du kan finde denne gruppe lige under alle 'Registrerede brugere'.

Eksporter brugerdata

Du kan enten eksportere data fra alle deltagere (i én gruppe) eller manuelt vælge dem, hvis data du vil eksportere.

Eksportfilen indeholder alle registreringsdata for hver (valgt) deltager. Med kolonnerne 'id' (A) og 'email' (B) kan du nemt kombinere registreringsdataene med din øvrige platformseksport i Excel:

• Indlæg og kommentarer: via 'author_email' i henholdsvis kolonne E og F;

• Afstemning (hvis ikke anonym): via bruger-ID i kolonne A;

• Typeform-undersøgelse: via skjulte felter (skal tilføjes, før du starter din undersøgelse!)

Bloker brugere

At slette en bruger er ikke altid den bedste løsning, da det vil give brugeren mulighed for at genskabe en konto med den samme e-mailadresse og slette sine data. Når du blokerer en bruger, vil deres konto ikke være tilgængelig i en given periode, og deres e-mail vil blive blokeret, hvis de forsøger at oprette en ny konto.

For at blokere en bruger skal du klikke på de 3 prikker lige ved siden af en bruger og klikke på 'Bloker bruger'.

I pop op-skærmen kan du angive en årsag til udelukkelsen. Brugeren vil blive underrettet, og årsagen vil blive inkluderet i den besked, de modtager.

Som standard er forbuddet sat til 90 dage. Hvis du ønsker at udvide dette forbud til alle brugere, skal du kontakte din GS-manager eller supportteamet, så vi kan ændre det for dig.

Ekstra information:

• Hvis en bruger stadig er logget ind, skal den næste handling ødelægge brugerens session.

• Når en bruger forsøger at logge ind, får vedkommende besked om, at kontoen er midlertidigt deaktiveret.

Indholdet af denne bruger vil ikke blive fjernet gennem denne handling. Glem ikke at moderere deres indhold, hvis det er nødvendigt.

Adgang til denne funktion afhænger af dit abonnement.

Slet brugere

I nogle særlige tilfælde vil du gerne slette bestemte deltagere:

• Testkonti, oprettet af dig eller en kollega for at teste platformen;

• Falske konti med åbenlyse falske e-mailadresser knyttet til dem (se vores e-mailbekræftelsesfunktion);

• Deltagere med gentagen upassende opførsel (jf. jeres vilkår og betingelser).

For at slette en deltager kan du klikke på de tre prikker under 'muligheder' og vælge 'Slet denne bruger'.

Slettede deltagere vil ikke modtage en notifikation om denne handling. Hvis du vil give dem besked, skal du sende dem en personlig e-mail.

Du er nu klar til at arbejde med deltagerdata på din platform!

Har du brug for hjælp eller støtte? Tøv ikke med at kontakte os via support@citizenlab.co.