Moderere og deltage aktivt i diskussionen

Ting, du kan gøre som administrator i et aktivt projekt (synlige for andre)

Aline Muylaert avatar
Skrevet af Aline Muylaert
Opdateret over en uge siden

Den bedste måde at opretholde kvaliteten af diskussionen og input på din platform på er at deltage aktivt på din platform. Her er et par ting, du nemt kan gøre for at vise, at du er interesseret:

• Kommentere på idéer for at gøre dem bedre

I en kommentar kan du lade folk vide, hvorfor en idé blev udvalgt eller ikke blev udvalgt, eller hvorfor den blev taget til næste fase. Du kan bede om flere forklaringer i en kommentar. En bruger kan altid ændre sin idé. Tøv ikke med at supplere gode idéer med ekstra oplysninger, som du f.eks. har fået i kommentarerne.

• Giv "officiel feedback" på en idé eller på mange idéer på én gang

En projektleder eller en administrator kan sende en "officiel opdatering" under en idé. Denne vil blive vist direkte under ideen og over kommentarerne. Her vælger du selv, hvilket navn der skal vises som 'forfatter'.

Officielle opdateringer bruges til at:

• sende forfatteren (og læserne) en personlig besked for at takke dem for deres bidrag;

• bede om flere oplysninger om deres idé;

• dele oplysninger eller kontaktoplysninger, der er relevante for denne idé;

• give aktuelle opdateringer om, hvad der gøres med ideen (f.eks. "drøftes på det næste byrådsmøde" eller "er blevet taget op i vores projektrapport");

• Du kan give så mange officielle opdateringer, som du vil. Den seneste vil som standard blive vist på ide-siden, mens de ældre kan indlæses med et enkelt klik.

• Bruger statusene til at kommunikere med deltagerne

Som administrator eller projektleder kan du nemt ændre "status" eller en idé. Når du gør det, får forfatteren og de personer, der har kommenteret eller stemt på den pågældende idé, besked.

Platformen har indbyggede standardstatusser, men du kan også vælge dine egne statusser. Du skal bare fortælle support@citizenlab.co, hvilke du gerne vil vælge, og hvilken farve du vil give dem, så tilføjer vi dem.

Mulige ekstra statusser: under overvejelse, set af projektleder, skal færdiggøres, ikke en idé, skal forklares nærmere, ... men også "status 1", "status 2" osv. Vær kreativ! Statusser er meget værdifulde, fordi de også er synlige på platformen og er et godt kommunikationsværktøj.

Hvis du ønsker at opdatere flere idéer på én gang, kan du også masseopdatere eller ændre statusser.

• Flyt idéer til den aktuelle tidsliniefase

Ideer er altid umiddelbart synlige i den tidslinjefase, hvor ideen er blevet indtastet. Hvis du også ønsker, at en idé skal være synlig i den aktuelle tidslinjefase, skal du blot bringe den til den fase ved at trække og slippe den til den fase i administrationspanelet. Du kan også bare markere eller fjerne markeringen af tidsliniefasens nummer i hver idé. Du kan også vælge flere idéer på én gang.