Oprettelse af en afstemning + 📹

Tag pulsen på dit lokalsamfund

Opdateret over en uge siden

Meningsmålinger ligner undersøgelser, bortset fra at de kun har én måde at deltage på: enkelt- eller multiple choice-spørgsmål. Afstemninger kan være en hurtig, enkel og effektiv måde at få en idé om, hvad dine brugere og dit community tænker og føler i øjeblikket.

Bemærk:

• En gennemprøvet måde til nemt at engagere dit community

• Envejsdeltagelse. Feedback eller resultater, der skal deles efter indsamling af input

Trin for trin:

1. Oprettelse af din afstemning

For at oprette en afstemning skal du gå til Projekter > 'Opret et projekt' og trykke på "Gem". I den nye fase, der oprettes, skal du vælge 'Opret en afstemning' som projekttype.

• Anonyme afstemninger giver dig mulighed for at engagere brugerne uden at bekymre dig om eller håndtere bekymringer om hvem stemte hvad - hvilket i nogle tilfælde kan være gavnligt for privatliv og sikkerhed. Men de skal stadig oprette en konto og være registreret på platformen for at deltage i afstemningen.

• Som med ethvert andet projekt skal du sikre dig, at du giver omfattende og klare oplysninger i projektbeskrivelsen, så brugerne kan træffe en informeret beslutning om at få værdifulde og pålidelige data.

• Sørg også for, at der er tilstrækkelig tid for alle brugere til at svare på din afstemning, da nogle mennesker kan have travlt eller måske bare har overset ordet. Så planlæg på forhånd, hvis du har brug for det, og sørg for at sprede budskabet på dine andre medieplatforme!

2. Deling af resultaterne af din afstemning

Når du har gennemført din afstemning, kan du eksportere resultaterne ved at gå til fanen 'Afstemning' i fasen og derefter klikke på boksen 'Eksporter afstemningsresultater'. Dette vil så downloade det som en excel-fil.

Når du har gjort det, bør du være i stand til at skabe visualiseringer på en software efter eget valg, som du kan dele på platformen. Sørg for, at du gør dette ved at oprette en dedikeret fase på tidslinjen til deling af afstemningsinput (f.eks. Analyse af meningsmålinger).

Du kan også følge op på resultaterne af afstemningen ved at tilføje flere faser på tidslinjen til evaluering, kommentarer og frivillige til at handle. For eksempel kan en "Poll Evaluation" til indsamling af ideer og kommentarer hjælpe med at supplere kvantitative data med kvalitative kommentarer for at få en bedre forståelse af, hvorfor folk reagerede, som de gjorde.

Bemærk:

• Som projektadministrator kan du ikke slette afstemningssvar på platformen. Du kan vælge at slette dem fra en eksport af afstemningsdata i Excel. Hvis det er absolut nødvendigt og haster, så kontakt os på support@citizenlab.co.

• I øjeblikket er der ingen funktioner på platformen til at analysere afstemningsinput.

• I øjeblikket er der ingen funktion, der kræver et vist minimum af valgmuligheder. Brugerne kan kun vælge 1 eller mange muligheder baseret på den udformede spørgsmålstype (henholdsvis Single eller Multiple-Choice).