Oprettelse af et eksternt undersøgelsesprojekt

Indlejr din undersøgelse fra Typeform, Google Forms, Enalyzer, Qualtrics, MS Forms, SurveyXact, SurveyMonkey, Snap Surveys eller SmartSurvey

Stijn Zwarts avatar
Skrevet af Stijn Zwarts
Opdateret i denne uge

Du kan integrere en ekstern undersøgelse i dit projekt eller i projektets tidslinjefase. De undersøgelsesværktøjer, som CitizenLab-platformen giver mulighed for at indlejre, er Typeform, Google Forms, Enalyzer, Qualtrics, MS Forms, SurveyXact, SurveyMonkey, Snap Surveys og SmartSurvey. Bemærk, at dataene fra disse undersøgelser ikke automatisk er tilgængelige til analyse på CL-platformen.

Typeform og Google Forms er automatisk aktiveret på din platform. Hvis du ønsker at bruge et af de andre værktøjer, skal du kontakte support via chatboblen i administrationspanelet, så sørger vi for at aktivere det valgte værktøj.

Adgang til denne funktion afhænger af dit abonnement.

Indlejring af en undersøgelse i dit projekt (fase)

TRIN 1: Vælg dit eksterne undersøgelsesværktøj, og opret din undersøgelse

Typeform er det eksterne undersøgelsesværktøj, som vi anbefaler på grund af værktøjets muligheder, og fordi vores platformintegration giver dig mulighed for at sammenkoble dine brugerregistreringsdata med undersøgelsesresultaterne fra Typeform. Du kan også downloade Typeform-undersøgelsesdata direkte fra din platform, hvilket ikke er muligt med Google Forms eller andre undersøgelsesværktøjer. Gå til denne supportartikel dedikeret til Typeform.

Med alle de andre værktøjer skal du oprette din egen konto og administrere dataene fra den konto. Vi yder ikke mere support til de eksterne værktøjer end beskrevet i denne supportartikel.

Hvert værktøj giver dig mulighed for at få et delbart link , som du nemt kan kopiere og indsætte i dit projekt eller din projekttidslinjefase.

TRIN 2: Opsæt dit undersøgelsesprojekt (fase) på platformen

For at opsætte en undersøgelse på din platform skal du oprette et nyt projekt eller en ny fase i tidslinjen for et projekt. Valg af "Indlejre en ekstern undersøgelse" som deltagelsesmetode.

Du bliver bedt om at vælge hvilken tjeneste, dvs. hvilket undersøgelsesværktøj, du ønsker at bruge: (Typeform, Google Forms, …) og indtaste en "embed URL". Nedenfor giver vi flere detaljer om, hvordan denne indlejrede url skal se ud pr. værktøj.

Indlejrings-URL'en er i bund og grund linket til den undersøgelse, som du har oprettet i Typeform, Google Form eller en konto i et af de andre undersøgelsesværktøjer.

Du skal have dit undersøgelseslink klar, når du opretter dit projekt - det kan ikke efterlades tomt og tilføjes senere. Hvis du ikke ønsker at offentliggøre din undersøgelse endnu, kan du sætte dit projekt på "Udkast" i stedet.

Hvis du foretager ændringer i din undersøgelse, efter at du har indlejret linket, vil disse ændringer automatisk blive afspejlet i undersøgelsen på din platform.

TRIN 3: Kopier og indsæt din undersøgelses url i rammen "Embed URL", og klik på Gem

TRIN 4: - kun for Typeform-undersøgelser - sammenkæd brugerregistreringsdata med dine undersøgelsesdata

Bemærk, at Typeform er det eneste eksterne undersøgelsesværktøj, der giver os mulighed for at sende brugerdefinerede variabler til indlejrede undersøgelser på din CitizenLab-platform. Det betyder, at

• Typeform er det eneste undersøgelsesværktøj, der gør det muligt for os at spore brugernes e-mail på usynlig vis, når de er logget ind på platformen, mens de deltager i undersøgelsen. Alle de andre eksterne undersøgelsesværktøjer giver os ikke mulighed for at sammenkæde dine undersøgelsesdata med dine brugerregistreringsdata på platformen.

• Kun når du bruger Typeform, vil undersøgelsesresultaterne kunne downloades direkte på platformen, og dataene fra din platform kan knyttes til undersøgelsessvarene.

Når en registreret bruger deltager i en Typeform-undersøgelse, kan du automatisk tilføje enten deres e-mail eller deres bruger-ID til undersøgelsesresultaterne ved at inkludere et "skjult felt", når du opretter din undersøgelse. Disse skjulte felter tilføjer automatisk brugerens registreringsdata (e-mail eller bruger-id) til undersøgelsesresultaterne. Læs mere om, hvordan du inkluderer skjulte felter i en Typeform-undersøgelse her.

Hent URL-adressen til indlejring fra dit undersøgelsesværktøj

Hent URL-adressen til undersøgelsen fra en Google Forms

I din Google Forms-undersøgelse kan du finde URL-adressen til indlejring ved at klikke på knappen "Send" for din undersøgelse. Du vil blive sendt videre til en formular, hvor du skal angive, hvor du vil sende din formular hen. Vælg fanen med ikonet < > , og kopier linket "Embed HTML".

Vigtigt: Du skal redigere linket en smule ved at slette den første del af linket, der indeholder teksten <iframe = src=" og slette den sidste del af linket (fra " width=).

(den første del (<iframe = src=") og den resterende del (fra " width=) er fjernet)

TIP: Når du bruger meningsskalaer i Google Forms, skal du forsøge at begrænse dem til 6 muligheder (f.eks. fra 0 til 5) for at opnå en optimal mobiloplevelse for din undersøgelse.

Hent URL-adressen til undersøgelsen fra en SurveyXact

I din SurveyXact-undersøgelse skal du vælge "selvskabelse" i menuen "Distribution". Klik på "Aktiver selvskabelse", og klik på fanen "Link". Kopier det link, der vises der.

Indsæt linket i dit projekt (fase).

Du kan ikke se SurveyXact som en af mulighederne i dit Survey-projekt? Du kan kontakte vores supportteam ved hjælp af chatboblen i administrationspanelet.

Hent URL-adressen til undersøgelsen fra en Enalyzer

Klik på "Share Link" i din Enalyzer-undersøgelse for at kopiere din indlejrings-URL.

I dette eksempel er Share Link https://surveys.enalyzer.com?pid=k4pubfm4.

Indsæt linket i dit projekt (fase). Du kan ikke se Enalyzer som en af mulighederne i dit Survey-projekt? Du kan kontakte vores supportteam ved hjælp af chatboblen i administrationspanelet.

Hent undersøgelsens indlejrede URL fra en SmartSurvey

Normalt kan du bare indlejre det link, der findes på fanen "indsamle".

Men hvis det ikke virker, skal du trykke på "Web Embed" nederst til højre i skærmbilledet ovenfor under fanen "Collect". Du får dette skærmbillede og trykker på "my embed code is not working" og bruger det nye link i koden, der ser ud som linket før: